Szombaton folytatódott a tehetségkutatósokból verbuvált mezőny tehetségkutató műsora, A Dal. A február 3-i bulit a Voice-hoz hasonlóan Pál Dénes vitte a hátán (Agárdi Szilvivel duettezett), de továbbjutott az x-faktoros Keresztes Ildikó, Gyurcsik Tibor, Baricz Gergő és a konkurens csatorna felfedezettje, Palcsó Tamás is.

Gundel Takács Gábor a műsor elején megvédte az érthetetlent: először vannak az elődöntők, majd a középdöntők a műsorban. Az első dal, amit Csiszár Jenő piros csokornyakkendője megnézhetett, Gáspár Lacitól és a kísérő Plastikheadtől A szeretet él című szerzemény volt. Egy pillanatra egy menő erzsébetvárosi klubban éreztük magunkat, majd jött a Stáb a tanyánnal végleg befutott, hátat is villantó Odett. Ezután azt hittük, Márió, a harmonikás következik, de nem, ez Szabó Ádám volt. Völgyesi Gabi is dalolt, ő Odett-frizurát villantott, Éliás Gyula pedig kedvese visszakapására alkalmazott, MILF-fektető dalt adott elő.

A második ötöst Rami nyitotta, aki kissé zavarosan adta elő célját a Puzzle című dala céljával. A dala nagyot bukott, majd következett hazánk Frank Sinatrája, Vastag Tamás (munkatársunk nyula ezen a ponton kétségbeesett menekülésbe kezdett). Ezután Bye Alex körülrajongott hipszterhimnuszát adta elő, majd Janicsák Veca tekerőlantos kísérettel danolászott az új generációról. A napot Kállay-Saunders András zárta, aki letarolta a pontokat a zsűritől, meg is nyerte a szombati partit.

Kállay mellett Gáspár Laciék jutottak stabilan tovább, de a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki. Rákay Philipék végül Odettet pattintották tovább, majd kezdhetett szavazni a publikum. Legutóbb 40 ezernél is több szavazat érkezett, most nem tudni, mennyi folyt be, de ezek a voksok továbblőtték a középdöntőbe Vastag Tamást, Janicsák Vecát és Bye Alexet.