Az elődöntőbe jutott 30 dalból eddig 12-t juttatott tovább A Dal zsűrije és közönsége, szombaton pedig az utolsó tízes csokorból válogathattak. Szokás szerint az x-faktorosok és megasztárosok alkották az előadók dandárját. Polyák Lilla nyitotta a sort, dalával azt üzente, ne féljünk a változástól. A dal sok változást nem villantott, tiszta '90-es évek, europop lett a végeredmény, még a szélgép is stimmelt. Csiszár Jenő meg is dícsérte Polyákot, hogy Leia hercegnőként kezdett, nem Csubakkaként. Utána a voice-os Burai Krisztián játszott Elvist, majd Rákay Philip reklámozta kicsit a Tv2-s műsort. A svédországi magyar Hoffmann Mónika multikulti csapattal íratta meg dalát. Csiszár és Rúzsa Magdi az értékelésekor össze is kaptott azon, létezik-e a nagybetűs Eurovíziós Dal.

A Voice-t nekünk kommentelő és megéneklő Pély Barna és együttese, a United is fellépett, daluk egész jó lett, de nem kapott magas pontszámot. Cserpes Laura következett, aki mély lelki válságon ment át, így átérezte dalát is. A zsűri értékeléséből kiderült, Rákay majdnem lebukott a Regény nevű lóról, amikor a rádióban meghallotta a számot. A műsor a Flash Travel és Újvári Péter szerzeményével folytatódott, ami egy fülbemászó refrénnel és sok közhelyes szöveggel próbált pontokat szerezni. Mivel egy csinos, fiatal lányt tettek az egyik gitáros posztra, a szöveg is megbocsátható lett nekik. Mohamed Fatima a Voice-frakciót erősítette, dala megosztotta a zsűrit, le is csúszott a dobogóról.

SP és Szakos Krisztián Brasch Bencének dobott össze egy lírai Take That-dalt, Rákay szerint a 40-es női nézők be is nedvesedtek tőle szemtájon. Radics Gigi 16 évesen még nem tudja, mi a szerelem, bevallása szerint el is szokott pirulni dala refrénjekor. Azonban pöpecül előadta a számot, a zsűri ki is kérte magának a konspiráló bulvárlapok marhaságait. Egy újabb exmegasztáros, Puskás Peti jött, aki minden férfiszenvedélyét beleadta előadásába, hozta a show-t.

A zsűri szavazatai alpján sorrendben Radics Gigi, Cserpes Laura és Polyák Lilla jutottak tovább a legjobb 18 közé. Az előző adásban Azerbajdzsánból, Kazahsztánból, Luxemburgból, Kuvaitból és Ománból is szavaztak a népek, az emírek és jurtalakók most Mohamed Fatimát, Puskás Petit és a Unitedet vetették tova a középdöntőnek nevezett következő körbe.