Weisz Fanni vasárnap megosztott egy történetet a rajongóival a Facebookon. Mint írta, nem azért, hogy sajnálják, hanem hogy kicsit érthetőbbé tegye, miért fontos kampányolni a siketekek egyenlő bánásmódhoz való jogáért (amin egyébként szépségkirálynővé választása óta folyamatosan dolgozik).

„Nem olyan régiben történt velem egy audiológiai állomáson. Hallásvizsgálatra mentem, mikor az audiológus hölgy az édesanyámmal közölte, hogy menjen ki. Nincs nekem szükségem jeltolmácsra, mert ő nap mint nap siketekkel foglalkozik, és tudnak ők szájról olvasni, valahogy meg fogjuk érteni egymást. Egyébként is jó lesz ha megtanulok magamra hagyatkozni, mert ebben az országban még húsz évig úgysem lesz változás.

Ezt szörnyű volt megélni. Megalázó. Mint mindenek ura egy audiológus, aki Istent játszva megmondja nekem, mi a jó, pedig csak pár évvel idősebb nálam, és soha nem tapasztalta meg amiről beszél. Szerintem alapkövetelmény lenne, hogy egy audiológiai állomáson jelnyelven kommunikáljanak a siketekkel. A hölgy számomra ezzel csak azt bizonyította, elég ha ő megért engem, az, hogy én megértsem, mi történik velem, az már nem fontos. Úgy éreztem hálásnak kell lennem neki, hogy egyáltalán foglalkozik velem. Valószínű nem jutott eszébe még soha, hogyha siketek nem lennének akkor nem lenne munkája.

Mintha én választottam volna magamnak a siketséget." A bejegyzés végét itt olvashatja el.