Szépségversenyt nyert, bejutott a Parlamentbe, összehozta a pártokat, Pécs arcának választották. Weisz Fanninak az lebeg a szeme előtt, hogyan fordíthatná a népszerűséget sorstársai javára. 2012-ben egy összefogást szeretne megvalósítani, aminek a célja az lenne, hogy a siketek és nagyothallók esélyegyenlőségét segítse.

Elég pörgős év áll a mindössze 19 éves Weisz Fanni, a Szépségkirálynő siket közönségdíjasa mögött, akit a Velvet szavazásán is a legszebbnek választottak. "Életem legpozitívabb évét zártam" - írta a Velvetnek. Az év legnagyobb megtiszteltetésének, illetve eseményének azt tartja, hogy példátlannak tekinthető koalíciót alkotva, összefogtak az esélyegyenlőség megteremtéséért a parlamenti pártok, hogy az ő segítségére lehessenek. Emellett többek között kiemelte, hogy december másodika óta Pécs arca lehet, és hogy az Afrikai Magyar Egyesület szóvivőjeként Európa első siket sajtósa lett.

Megértik és elfogadják

Mivel rengeteg munkája van, átlagban a hét felét utazással tölti. "Néha fárasztó a sok utazás, de örömmel teszem, mert látom a változást. Látom az emberek pozitív hozzáállását, a segíteni akarását, és már az akaráson túli segítséget is érzékelem. Ezek a dolgok újra és újra feltöltenek és erőt adnak." Pihenésre, mint mondta, éppen ezért kevés ideje van mostanában. Ennek megfelelően kevesebb ideje jut a barátaira is, de szerinte az igaz barátok megértik és elfogadják ezt. "Régebben sem nagyon jártam bulizni, sokkal jobban szeretem otthon tölteni a szabadidőm. Jöttek a barátaim, tévéztünk, beszélgettünk, sütöttünk, főztünk, jókat mókáztunk." A mozizás azért egy kicsit hiányzik neki.

Nagyon sajnálja azt is, hogy kevesebb időt tud csak a kutyáival tölteni. "Most is vannak kiskutyák. Édesek. Olyan megnyugtató látni, ahogy kinyílik a szemecskéjük, mikor elkezdenek játszani, tanulnak verekedni, mikor először kezdenek ugatni, és később, amikor igazi társként kezdenek viselkedni, és gondoskodásért cserébe figyelnek rám." Ha reggel például ágy alá kerül a lány telefonja, és nem érzi a rezgést, akkor a kutyák ébresztik, vagy ha jön hozzájuk valaki, akkor azonnal jelzik, ha csengetett. "Ezzel rengeteget spórolnak is nekem, mert az ébresztőórám elromlott." A siketeknek készült ébresztőóra ugyanis egy lámpára van rákötve, így fénnyel ébreszt, és kábé 170 ezer forintba kerül. "Nagyon szeretem őket. Úgy fogadnak el, ahogy vagyok, és nekik nem kell magyarázkodnom, hogy nem hallok, ösztönösen segítenek."

Azt tervezgeti

Weisz Fanni tervei között szerepel, hogy szeptembertől befejezi a középiskolát és leérettségizik, utána pedig szeretne a Budapesti Kommunikációs Főiskolára jelentkezni, és ott folytatni a tanulmányit. A rektortól már kapott is meghívást a főiskolára. "Pár évvel ezelőtt még az érettségi lehetőségét is elvetettem, most viszont már azt tervezgetem, hogy utána hova tovább. Szeretném, ha pár év múlva a siket fiataloknak természetes lenne, hogy könnyedén továbbtanulhatnak. Ezért van szükség arra, hogy a picik jelnyelven tanulhassanak." Mint mondta, pontosan emlékszik, hogy milyen rossz élmények érték gyerekkorában, és azt szeretné, ha a most születő kicsiknek ezeket már nem kéne megtapasztalniuk. "Sajnos még most is álmodok olyan dolgokat, ami után, mikor felébredek, fáradtabbnak érzem magam, mint mikor lefeküdtem."

Amióta fotómodellként és szépségkirálynőként ismertebbé vált, mint mondta, az lebeg a szeme előtt, hogy fordíthatná ezt a népszerűséget sorstársai javára. "Szerencsés vagyok, mert többen is felajánlották segítségüket ahhoz, hogy közösen dolgozzunk ezeknek a céloknak a megvalósításán." Weisz Fanni arra készül, hogy létrehozzák Magyarország első társadalmi célú klaszterét, amelyben a közösen elfogadott célok érdekében gazdasági szervezetek, közintézmények, egyesületek, alapítványok és magánszemélyek kötnek együttműködési szerződést egymással, anélkül, hogy erre újabb szervezetet kellene létrehoznunk. A Csend hangja klaszter természetesen a siketek és nagyothallók esélyegyenlőségének elősegítését tűzte ki célul.