A döntőbe jutás volt a tétje a legutóbbi Szombat esti láznak. Ezúttal már csak négyen voltak a mezőnyben, amit most háromra, azaz a biztos dobogósokra szűkítettek. Mindenkinek kettőt kellett táncolnia, hogy az RTL valahogy három órásra tudja nyújtani ezt az adást is. Liluból ezúttal oroszlánt csináltak: hatalmas, göndör, szőke boglyát kreáltak a fejére. Ezen az estén angol keringőből, diszkótáncból és tangóból lehetett felkészülni.

A műsor elején, a táncok előtt mindegyik zsűritagnak feltettek legalább egy-egy kérdést a műsorvezetők, Csonka András és Lilu. Ekkor kiderült például, hogy a diszkó nem csak egy tánc, hanem bizony életérzés is. "Ma este rendesen beraktad a kontaktlencséidet?" - kérdezték aztán Esztergályos Cecíliától, aki eddig sem a legmélyebb szakmaiságot képviselte. Megint teljesen vállalhatatlannak tűnt, hogy a csatorna három órásra dagasztja a műsort.

Molnár Andrea és Szilveszter gazda tangójával kezdték a műsort. A gazda ezúttal is időnként tyúklépésben hurcolta a párját, komoly meglepetést nem okozott, de csalódást se. "Van remény" - mondta Keleti Andrea. A tangó, mint említik, nekik való, mert nem olyan fontosak a lépések, elég ha határozottan vezetik a nőt. Szirtes Tamás aztán elmondta, hogy Szilveszter gazda azt üzeni a jelenlétével, hogy az ember próbálja legyőzni a korlátait.

Aztán Tóth Gabi és Markó Róbert érkeztek, akik diszkót táncoltak. Az énekesnőről annyi szépet mondtak, ezúttal viszont nem éreztük az átütő erőt. Tóth Gabi persze megint apró rucikban volt, megidézték az asztalfetrengős jelentet a Flashdance-ből, ami alatt, ha jól értettük később, az énekesnő le is verte valakinek a vizét. A zsűriből - amellett, hogy szokásos módon agyondicsérték őket - elmondták azért, hogy meglehetősen visszafogottnak tűntek.

Harmadikként következett Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor, akik angol keringőt táncoltak. A beköszönő videóban felbukkantak a színésznő lányai is, akik egy ideig nézték a próbát, "de megunták" - amit a műsor második órájában abszolút át tudtunk érezni. Esztergályos Cecília eleinte az énekeseket dicsérte, nehezen kanyarodott a táncosokra, végül a színésznőből áradó szenvedélyt méltatta, aztán megjegyezte, hogy a fellépésük után ágyba is lehetne menni.

Utolsóként jött Vastag Csaba és Máramarosi Tünde. Furcsák voltak, mert diszkótáncot nyomtak egy unalmas poprock számra. Olyan volt, mintha ezt az egy koreográfiát ismerték volna, amiről azt feltételezték, hogy minden alkalommal el lehet sütni. Keleti Andrea szerint kicsi energia kellett volna az előadásba, Szirtes pedig elsütötte a dili szót, teljesen mindegy, hogy milyen szövegkörnyezetben. Vastag Csabáról pedig kiderült, hogy akkora nagy csibész, hogy hajlamos lazsálni a próbákon.

A második kör aztán alig tartogatott izgalmat. Szilveszter gazdát azzal zavarták ki, hogy nyomja el a Gangnam Style-t, ami azért több mint kellemetlen volt. Aztán Varga Izabella volt az, akinek a diszkós koreográfiája kisebb meglepetést tudott okozni, annyira király volt. Végül váratlan módon Tóth Gabiék estek ki, akik a zsűrik szavazatai alapján még a második helyen álltak. Az énekesnő jól viselte a dolgot, pedig benne volt a pakliban, hogy az árvízhelyzet fokozódni fog.