Tevecsődör született a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban szerdán - írja az MTI. Szabó Petra tájékoztatása szerint a körülbelül 20 kilogrammos teve világra jöttét az állatkert állatorvosa, Szekér Pál segítette, mivel nem volt komplikációmentes az ellés.

Az anyának, Furzsinának ez volt a második ellése, tavaly született Fanni nevű csikóját tapasztalatlansága miatt nem nevelte, így őt egy kisállatgondozásban jártas munkatárs vette magához egy időre. Az első jelek szerint Fruzsina megérett a feladatra, szeretettel közelített újszülöttje felé, és testvér, Fanni is érdeklődést mutatott a csapat új tagja felé - mondta el Szabó Petra.

A kétpúpú tevék közkedvelt állatkerti állatok különleges megjelenésük miatt. A teve kiválóan alkalmazkodik a szélsőséges életkörülményekhez, mivel télen a -30, nyáron pedig a +40 Celsius fokot is képes elviselni. A veszprémi állatkert kifutójában hat teve várja a látogatókat.

Ahogy nemrég megírtuk, Magyarország lassan cukiság nagyhatalom lesz. A fővárosi állatkert jelenleg legnagyobb sztárja Asha, a kiselefánt, vele nagyjából egy időben születtek indiai oroszlánok, valamivel korábban pedig egy Mustár nevű bikaborjú. Nyíregyházán orángután született, Gyöngyösön kisoroszlánok, Veszprémben pedig kenguruk is.