Az Ace of Base tagja kitörölné életéből a náci korszakát

2013.04.26. 21:26

"Lezártam azt a fejezetet az életemben. Még csak beszélni se szeretnék róla, az az időszak nem is létezik többé" – reagált korábban Ulf Ekberg az Ace of Base csapatból arra, hogy náci zenekarban is zenélt. Arról énekeltek, hogy a bevándorlók közé kéne lőni, és hogy az északi svéd emberek és testvéreik miért nem ébrednek már fel.

Ekberg vaskos közleményben reagált, amit a Huffington Post közölte. Ebben azt írja, korábban számos interjúban bizonyította, hogy az élete nyitott könyv, és nagyon boldog, hogy olyan embereket ismerhetett meg a kilencvenes évektől kezdve, akik később körülvették. Húsz éve döntött úgy, hogy váltania kell, az ez előtt történtekről is beszélt már interjúkban.

134299324
Fotó: Mauricio Santana/con / Europress / Getty

Tagadta, hogy az említett, durvaszövegű dalokat eljátszották volna az Öngyilkosság (Commit Suicide) nevű zenekarával, és a szélsőjobbos svéd Demokrata Pártnak se volt soha tagja. A kamaszkori hibáit szerencsétlennek nevezte, és "ha újra átélhetném azokat a napokat, másképp csinálnám a dolgokat" – közölte. Végül elnézést kért, és mindenkit megnyugtatott: az Ace of Base sohasem támogatott semmilyen szélsőséges ideológiát.