"A szigetcsépi házzal szemben van egy kisebb, háromszög formájú közterület, ott lesz a fekete márványból készült, körülbelül egy-másfél méter magas emlékoszlop" - részletezte az újonnan felhúzandó Bódi László-emlékmű paramétereit Kecskeméti János a Borsnak. A Republic egykori frontemberének helybeli barátja szerint az önkormányzati emlékmű mellett szóba került, hogy Cipő szégetcsépi háza emlékházzá váljon, de a házat megörökölt özvegynek kell erről majd döntenie.

Közben az új felállású (Sipos F. Tamás énekel) zenekar miskolci koncertjének videóját is feltöltötték a Republic Facebook-oldalára. Ahogy az már megy egy ideje, a kommentek között kisebbfajta háború alakult ki arról, jó-e az új felállás, zenéljen-e még a Republic és hogy milyen Sipos F. hangja. "Aki igazán szerette a Republicot, annak ez a trabantos srácos felállás semmi" – kritizált az egyik rajongó.

Bódi március 11-én hajnalban, szívproblémái miatt hunyt el. Temetését 11 nappal később, Kistarcsán tartották, amin többezer rajongó, ismerős és rokon vett részt.