A Bors úgy tudja, Rékasi Károly és Détár Enikő válása mögött egy harmadik személy áll, méghozzá tévés és színházi berkekben keringő pletykák szerint a Rékasinál tizenhat évvel fiatalabb Pikali Gerda. A Barátok közt színésze és Pikali a József Attila Színházban játszanak együtt a Feketeszárú cseresznye című darabban, de ugyanitt fut a Rózsák háborúja is, amiben Rékasi és Détár egy civakodó házaspárt játszik.

"Az utóbbi időben már nyílt titok volt a Barátok közt stábjában ez a szerelem, csak idő kérdése volt, mikor kerül nyilvánosságra" – mondta a Borsnak a napi sorozat egyik résztvevője. Rékasi Pikalihoz hasonlóan nem akart nyilatkozni a napilapnak.

A színésznő tesvére és ügyvédje, dr. Pikali Petra viszont a Life.hu szerkesztőségéhez eljuttatott közleményében cáfolta a hírt. "Pikali Gerda ügyfelem megbízásából és képviseletében – a sajtóban, az elektronikus médiában megjelentek cáfolása, illetve pontosítása érdekében – az alábbi közleményt kívánom közzétenni. Nem felelnek meg a valóságnak azok a hírek (nyilatkozatok), amelyek arról szólnak, hogy ügyfelem miatt szakított Rékasi Károly és Détár Enikő, illetve ügyfelem miatt "zátonyra futott" nevezettek házassága. Az ügyfelem – a József Attila Színházban a munkakapcsolaton kívül – semmilyen más viszonyban nem áll Rékasi Károllyal. A fenti közleményt ügyfelem és gyermekei érdekében adtam ki, mivel a sajtóban megjelent hírek nem felelnek meg a valóságnak, a valótlan állítások pedig hangulatkeltésre alkalmasak. A megjelent cikkek – az ügyfelemről szóló valótlan tények állításával – hamis képet alakítanak ki Pikali Gerdáról, sértve jó hírnevét" – áll a közleményben.

Rékasi Károly és Détár Enikő egy közös nyilatkozatban tudatta, hogy 29 évnyi házasság után külön utakon folytatják életüket. "A majd három évtized alatt sokszor sikerült megújítani, szerelemmel feltölteni az együttlétet, kivéve most" – fogalmazott az 50 éves színész és neje a lapnak. A több mélypontot megélt színésznő hozzátette: továbbra is férfiként tekint Rékasira, de a döntését tiszteletben tartja, és elengedi. Új életükhöz sok szerencsét és boldogságot kívánt. A két színész munkakapcsolatára nincs hatással a válás, továbbra is együtt játszanak előadásaikban, a Te meg én-ben, illetve A rózsák háborújában. A párnak két közös gyereke van, a 23 éves Eszter és a 12 éves Zsigmond. A Bors szerint Détár Enikőért sokan aggódnak, mivel az utóbbi években idegei többször felmondták a szolgálatot.