Álompárként emlegetik Détár Enikőt és Rékasi Károlyt és sokan megdöbbentek azon, hogy a színészek bejelentették: válnak. Pedig a kapcsolatuk jó ideje egyáltalán nem volt irigylésre méltó, sőt, fogalmazhatunk úgy is, hogy az a csoda, hogy 29 évig kibírták egymás mellett. Felsoroljuk, miért.

Már voltak mélyponton

A színészpár házasságát már 2005-ben temette mindenki, de legfőképp Détár Enikő, aki kerek-perec bevallotta, hogy már nem szerelmes a férjébe. "Bennem elmúlt az a fajta szerelmes, odaadó rajongás, vágy, amely – ahogy én ítélem meg a világot – egy asszonyt, egy nőt egy férfihez kell, hogy kössön" – nyilatkozta akkor a színésznő, míg Rékasi Károlyt annyira megviselte a dolog, hogy pár napra a pszichiátriára is befeküdt, hogy ne kattanjon meg. Pár héttel később már arról szóltak a hírek, hogy ahogyan jött a házassági válság, úgy el is múlt, pedig nagy naivság azt gondolni, hogy a sérelmeket csak úgy fel lehet dolgozni. Détár Enikő visszatáncolt az új élettől, Rékasi meg megbocsátott, de feledni a jelek szerint egyik sem felejtett, főleg a Barátok közt színészében maradhatott jó nagy tüske felesége nyilatkozata miatt.

Détárt hírbe hozták egy fiatal fiúval

A házassági válságuk idején ráadásul az a pletyka járta, hogy a színésznő összeszedett valakit, és miatta akar elválni Rékasi Károlytól. Azt beszélték, hogy az új pasi a Madách Színház egyik táncosa, aki ráadásul jóval fiatalabb, mint Détár Enikő: mindössze húszéves. Az asszony mindvégig tagadta a szárnyra kelt pletykákat. Ezt megemészteni se lehetett könnyű Rékasi Károlynak, hiszen nem zörög a haraszt, ha nem verik.

A színésznő depresszióra hajlamos

Amikor Détár Enikő a sajtóhírek szerint először került be pszichiátriára, férje azt nyilatkozta a sajtónak, hogy nincsen ebben semmi különös, az asszony csak túlhajtotta magát, "ez bárkivel megtörténhet, a szervezete azt mondta, hogy ácsi". Aztán a későbbiekben kiderült, Détár szervezete elég sokszor mond ácsit, egyáltalán nem először kezelte pszichiáter, már első gyereke születése után is súlyos depresszióba esett, és az utóbbi időben többször is kórházba szállították. Akik éltek már depresszióra hajlamos, labilis idegállapotú emberrel, azok tudhatják, milyen az, de akiknek még nem volt részük benne is sejthetik, hogy nagyon nehéz, fárasztó, idegölő.

Détár Enikőt mellőzi a szakma

A színésznő eleinte a sok munka miatt borult ki, később viszont amiatt, mert kevés munkát kapott. Détár évekig az RTL Klub Reflektor magazinjában dolgozott, ám a csatorna egyik pillanatról a másikra megvált tőle, ráadásul pont abban az időszakban, amikor a Macskák című darabon kívül az asszonynak nem is volt más szerepe. A munkahelyi problémákat egy átlag családnak is nehéz feldolgoznia és megoldania, egy sikeres színészpárnak pedig pláne, a mellőzött fél kevesebbnek érzi magát nemcsak a szakmában, hanem a házasságban is. Détár végül a Nagy Duettel egy időre visszatért a képernyőre, de ekkorra már a házassága minden bizonnyal romokban hevert.

A színésznő elég gyerekes

Détár megnyilvánulásai elég érdekesek tudnak lenni a házasságát illetően: például dacból nem hordja a jegygyűrűjét, amiért a férje sem. "Amikor rápillantok a jobb kezem gyűrűs ujjára, és látom, hogy nincs rajta gyűrű, mindig eszembe jut, hogy én nem is akartam mindenáron férjhez menni" – mondta korábban a színésznő, a fene se tudja, milyen indíttatásból. Hasonló viselkedést egy tizenéves lánynál még elnéz az ember, de egy érett, középkorú nőnél ez a hozzáállás már kicsit necces. És ha ez általános jelenség volt a kapcsolatukban, nem az a döbbenetes, hogy 29 év után válnak, hanem, hogy ennyi ideig kibírták egymás mellett.