"A jövőben két hetet Kaliforniában töltök majd, hogy tanulmányozzam az amerikai szépségverseny rendezésének titkait" - mondta Sarka Kata a Borsnak, aki a napokban kapta meg ajándékba többek közt a Miss Universe Hungary licensz jogait a férjétől. (Fásy Zsülike is kapott ajándékba egy szépségversenyt, akkor volt 12 éves.)

Sarka hozzátette, szeretné, ha itthon is olyan branddé válna a szépségkirálynőválasztás, mint amilyen az Egyesült Államokban vagy Olaszországban. "Már két éve tárgyaltunk erről a lehetőségről, de az elmúlt években is mi gyártottuk a TV2 számára a versenyt, és nagy sikerrel ment. A közelmúltban sikerült megállapodnunk, és úgy döntöttünk, belevágunk. Kata már eddig is kapott kisebb feladatokat a lebonyolításban, de mostantól ő viszi a céget, ami jóval nagyobb falat, de biztosan megbirkózik vele" - mondta a lapnak Hajdú Péter.

A hazai szépségkirálynő választások licensz jogai először 1992-ben kerültek Fásy Ádám kezébe, aki 2006-ban átadta a jogokat a Magyarország Szépe Kft-nek, és tanácsadóként működött közre a versenyek lebonyolításában. Két évvel később összevontan rendezték meg a Miss Universe Hungary-t a Miss World szépségversennyel, mivel ez utóbbi is a cég tulajdonába került. És hogy ne legyen annyira egyszerű a történet, Répás Lajos is szervezett hazai szépségversenyeket: a Miss Hungary és Miss Tini Hungary szervezőjét azzal gyanúsították, hogy kiskorúakat is futtatott 2010 nyarától.