Hírügynökségi források szerint már legalább mint 14 áldozata van az Oklahomában pusztító tornádónak. A viharokban 2 gyerek is életét vesztette. Péntek éjszaka hatalmas vihar csapott le Moore település mellett, közel ahhoz a helyhez, ahol május 20-án 24 diák vesztette életét az időjárás következtében.

Az oklahomai orvosi hatóságok szerint 9 embert találtak meg, 5 fő azonosítása még folyamatban van, Missouriból pedig 3 áldozatot jelentettek, akik a heves esőzések miatti áradásban vesztették életüket.

Egyes területeket evakuáltak, egy lakókocsi parkból hajóval és terepjárókkal mentették az embereket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat viharjelző központja szerint vasárnap újabb heves esőkre és szélre lehet számítani, főleg Észak-Virginiában. A helyi műsorszolgáltató a KOCO szerint már 77 embert kezelnek kórházban a tornádó következtében. Eközben Missouri kormányzója,  Jay Nixon arra kérte a lakosságot, hogy kerüljék el az elárasztott területeket, és maradjanak inkább otthonaikban.A helyi áramszolgáltató, a OG & E közlése szerint legalább 120000 háztartásban nincs áram, a Vöröskereszt központokat állított fel a fedél nélkül maradt lakosok számára.

Az óránkét 322 kilóméteres sebességgel lecsapó szél legalább 33000 embert érint közvetlenül.

Az Egyesült Államokban évente 1200 tornádó a jellemző. Különösen gyakran fordul elő, Kansas, Oklahoma és Texas államokban.

A hivatalos hurrikán szezon szombaton kezdődött, és bizonyos előrejelzések szerint  még több várható idén, az Atlanti-óceán hőmérséklet-változásának köszönhetően.