Heath Ledger naplót írt, miközben a Batman: Sötét lovag című filmre készült, és melyben Joker szerepét játszotta el, melyért Oscar-díjat is kapott - írja az Independent. A 2008 januárjában elhunyt ausztrál színész naplójáról Kim Ledger (Heath Ledger apja) beszélt, akit egy német dokumentumfilmben szólaltattak meg, és melynek címe Túl fiatal a halálhoz. A naplóban hiénák, bohócok, képregény részletek és fotók láthatóak Stanley Kubrick Mechanikus Narancs adaptációjából.

Apja elmondása szerint hetekig képes volt egy hotelszobába zárkózni, és a szerepére készülni.

"Készült a következő szerepére. Ilyen volt Heath. Szeretett mélyen belemenni a karakterébe, de a Joker szerepénél még ennél is mélyebbre került."

Annyira komolyan vette a feladatát, hogy ő írta meg a híres jelenetet, melyben találkozik Harvey Denttel. " A kórházas jelenet nagyon érdekes, mert amikor gyerek volt, a testvére Kate szerette felöltöztetni nővérkének. Nagyon viccesen nézett ki benne. A filmben hasonlóan vicces volt. " -mondta el az édesapja.

Ledger az utolsó oldalra csak annyit írt: bye bye. "A forgatás végén, elköszönt az utolsó oldalon. Ezt nagyon nehéz volt olvasni." - tette hozzá az apja.

A tényeket alátámasztja, hogy Ledgert többen is pszichiáterhez akarták küldeni a forgatás után, mondván túlságosan beleélte magát a szerepébe.

"Heath teljesen beleélte magát Joker karakterébe,  beszélgetni se volt hajlandó önmagaként. Ha valaki mégis megpróbált vele normálisan beszélgetni, oda se figyelt rá.” - mondta el egy stábtag korábban  a FoxNewsnak. "Sokszor még a szabadnapjait is a forgatáson töltötte, a frászt hozva mindenkire. A vége felé már többen is figyelmeztették, hogy túl sok, ahogy ezt csinálja, de úgy tűnt, addigra már minden kapcsolatát elveszítette a külvilággal".