Szívleállás végzett Heath Ledgerrel

2008.01.28. 15:09
A színész halálát vizsgáló szakértők nem találtak halálos mennyiségű altatót, vagy kábítószert Ledger vérében. Egyelőre viszont nem tudják, hogy mi okozhatta a szívmegállást a huszonnyolc éves színésznél, akit szombaton elbúcsúztattak rokonai és barátai. A hivatalos gyászszertartás valószínűleg szülővárosában, az ausztráliai Perth-ben lesz, időpontot egyelőre még nem tűztek ki. A megemlékezés után pár órával többen is tüntettek Ledger ellen, aki a Túl a barátságon című filmben homoszexuális cowboyt alakít.

Az első feltételezésekkel ellentétben valószínűleg nem túladagolás okozta Heath Ledger halálát. Az vizsgálatok során ugyanis nem találtak olyan mennyiségű altatót, vagy drogot a celeb vérében, ami végezhetett volna vele – adta hírül a TMZ. Bennfentesek elmondták, egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a szívmegállást. Most úgy tűnik, tLedger infarktus kapott, ennek kizárására azonban további vizsgálatokra van szükség.

A TMZ információi szerint az is kizárt, hogy a házvezetőnő délután egykor hallotta, ahogy Ledger horkol. Az egyik tűzoltó röviddel azután, hogy fél négy körül kiérkeztek a helyszínre, ugyanis megállapította, hogy beállt a hullamerevség, vagyis a színész legalább három órával korábban hunyt el.

Nézze meg képeinket!

A hivatalos szervek szerint annak a híresztelésnek sincs semmi valóságalapja, ami szerint Mary-Kate Olsen azért küldte oda a testőrét, hogy az megpróbálja elrejteni a helyszínen lévő gyógyszereket és kábítószereket. A rendőrség ugyanis a testőrrel egy időben ért oda, így észrevették volna, ha ilyesmivel próbálkozik. A színésznőt egyébként a házvezetőnő hívta fel, és Olsen pedig azért küldte maga helyett alkalmazottját, mert a testőr rendelkezett elsősegélynyújtási ismeretekkel.

Búcsúztatás szűk körben

Szombaton este nyolckor egy rövid, szűk körű megemlékezést tartottak a színész családtagjai és közeli barátai számára – adta hírül az AFP. A gyászolók között volt például Ledger volt barátnője, Naomi Watts, valamint kislányának, Matildának édesanyja, Michelle Williams. A színész testét másnap repülőre rakták, hogy visszavigyék szülőhazájába, Ausztráliába.

Mike Ledger, a színész nagybátyja elmondta, a temetés helyszínéről és időpontjáról a szülők – Kim és Sally - döntenek majd. Előfordulhat, hogy a ceremóniát a Perth városában található Guildford Általános Iskolában tartják majd meg.

A barátságon innen

Vasárnap rendezték meg a Screen Actors Guild díjkiosztó gálát is, amin Daniel Day-Lewis köszönőbeszédében ódákat zengett kollégájáról. A színész, aki a Vérző olajban nyújtott alakítása miatt a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vihette haza, elmondta, szerinte Ledger tökéletes és különleges volt a Túl a barátságon című filmben.

„Ha ismertük volna egymást, valószínűleg nagyon kedveltem volna. Csodálom. Biztos vagyok abban, hogy rengeteg csodálatos dolgot vitt volna még végre életében” – tette hozzá a színész, aki a színfalak mögött hozzátette, jobb lenne, ha senki nem zaklatná a családot, hogy békében gyászolhassanak.

Eközben a gálának helyet adó a Shrine előtt vallásos tüntetők gyűltek össze, akik természetesen nem voltak elragadtatva attól, hogy a Ledger a Túl a barátságon című filmben egy meleg cowboyt alakított. Az egyik táblán például a következő felirat állt: „Heath pokolra jutott”. A díjkiosztó szervezői mindenestre egy, az ominózus alkotásból kivett képpel zárták le a megemlékezést, mivel Ledgert 2005-ben emiatt a szerepe miatt jelölték Oscar-díjra.