Az időjós és felesége, Pártai Lucia még fiatalon vettek házat Budakalászon, a Duna mellett. Egy pillanatig sem bánják a dolgot, bár Aigner azt tanácsolja az olvasóknak, hogy csak azok vegyenek Dunaparton házat, akik fiatalok, vagy elég hülyék, hogy bevállalják a kényelmetlenségeket. Egyébként nem ők az egyetlenek, Csala Zsuzsa is Budakalászon lakik, csak ő kiköltözött, és áramtalanított.

A házaspár otthonában az alsó szinten fél méteres víz áll, felkészültségüket mutatja, hogy két aggregátoruk is van, amivel a kényszerű áramszünet idején a világítást működtetik. "Iszonyatosan kellemetlen a dolog, egyébként semmi extra" – sommázta röviden az állapotokat a Velvetnek Aigner, aki plasztikusan elmagyarázta, hogy mi van most náluk. "Lejövök az emeletről, beöltözve vízhatalan ruhában, majd a lépcsőn beülök egy kenuba és kievezem a házból."

Az árvíz utáni helyreállítás gyorsasága attól függ, mennyi pénze és ideje van az embernek, a klórmeszes takarítás után jöhet a bútorok helyrepakolása. Aigner szerint viszont az előző árvíz óta valami történt a bútoraival. "Nem vizesek, de valahogy nehezebbek lettek, nem is értem, mi történhetett. A múltkor simán felvittem az emeletre, most viszont nem tudom. A Duna viszont még most is gyönyörű, így megéri 4 évente pár napot víz alatt lenni" – tette hozzá zárszóként az elszánt Aigner. Mi történt Horányban és Szigetmonostoron? Ha érdekli, kövesse az Index percről percre tudósítását!