A magyar celebek életébe is csúnyán beleszólhat a megáradt Duna: Csala Zsuzsa házának egész alsó szintjét ki kell üríteni, Schobert Norbert bezárja a boltját, Mészáros Dóra ott segít majd, ahol igény van rá, Horváth Éva meg nem tud futni.

Több magyar hírességet is érint a hamarosan kialakuló durva árvízhelyzet, ami miatt mától vészhelyzetet rendeltek el Magyarországon. A vízpart környékén lakók közül talán a 79 éves Csala Zsuzsát érintheti a legrosszabbul a víz: “Hét éve lakom Budakalászon, 2010-ben már feljött egyszer a kertbe a víz, két lépcsőre volt a bejárattól. Most nagyon félünk tőle, hogy a több víz miatt bejön a házam alsó szintjében is, mindenki itt van a családból és pakoljuk fel a dolgokat az emeletre. Csak remélni tudom, hogy elbírja. Nagyon rossz állapotban vagyok, vészjóslóak a hírek. Az előző még idillikus is volt, mert vadkacsák úsztak a kertemben, de most félek” – mondta a Velvetnek Csala Zsuzsa, akinek arról még mindig nincs elképzelése, mit csinálnak például a nehéz hűtőgépekkel. Ez hamarosan csak a legkisebb problémája lesz, ugyanis az áramról is le kell majd mondania: “Vettünk egy aggregátort is, mert legalább két hétre ki fogják kapcsolni a villanyt. Még a mobilomat sem fogom tudni feltölteni, nem tudok kapcsolatot tartani a világgal. Elmehetnék a családomhoz, de akkor nem tudnék aludni amiatt, hogy itt mi van. Valahol már most is a kertkapuban van a víz. Ráadásul semmi szerveződés nincs, csak a családom segít. A városnak kötelessége lenne az ajtókhoz tenni a homokot, de még csak szele sincs annak, hogy valaki segítene, pedig a tévében az van, hogy a katasztrófavédelem mindent megad. El vagyok keseredve, az az igazság.”

Nagyon valószínű, hogy Schobert Norbertet és Rubint Rékát is rosszul érintheti a megáradt Duna, de úgy tűnik, egy jó kis homokzsákemelgetés helyett ő az ideális hátteret szeretné inkább megteremteni az önkénteseknek: “Egyrészt sajnos a szentendrei Update üzletet ténylegesen fenyegeti az árvíz, így azt a mai napon teljes egészében kipakoljuk és az üzlet zárva fog tartani. Ugyanakkor Norbi részt szeretne venni a mentésben oly módon, hogy az ott dolgozóknak update süteményt és üdítőt biztosít ingyenesen” – áll cégük Velvetnek adott közleményében, úgyhogy az ártérre vonuló önkéntesek biztos boldogok lesznek, hogy még le is tudnak fogyni a zsákhordás mellett.

Bár mostanában nagyon szeret jótékonykodni , Bódi Sylvi végül nem áll be az ilyenkor rendre előkerülő nagyon jótékony celebek sorába, mert így is elég dolga van a családsegítő alapítványával, de a menhelyeket favorizáló Mészáros Dóra is inkább csak civilben fog segíteni. “Ha látom Facebookon, hogy ezeket meg azokat elöntötte a víz, akkor megyek segíteni, mint magánember. Vagy veszek enni, vagy utalok, de ilyenkor szerencsére nagyon sokan megmozdulnak.”Az Éden Hotel házigazdájának, Horváth Éva a Facebook alapján leginkább az fáj, hogy nem tud futni a Margit-szigeten. Megkerestük a Jóban-Rosszban színésznőjét, Szabó Zsófit is, aki kitörő lelkesedéssel válaszolta, hogy ő már holnap megy is valahova homokzsákokat pakolni. Róla szerencsére el is tudjuk képzelni, hogy az állandó vad sportolás hatásaként tényleg segítséget fog jelenteni.