Utoljára jelent meg a nyilvánosság előtt Katalin hercegné, persze nem teljesen utoljára, de a szülésig már nem akar mutatkozni – írja a New York Daily News. Csütörtökön egy hajóavatáson jelent meg, a hajó stílszerűen a Royal Princess nevet kapta. A hajó nem fog elsüllyedni, ugyanis a 15 literes pezsgő, amit a szokásoknak megfelelően a kívánós Katalin vágott a monstrum oldalához, eltörött. Az üveget amúgy alig bírta el, segítség kellett a lendítéshez. Katalin egyébként egy fehér alapon fekete foltos ruhában és egy fekete szalagos kalapban jelent meg a southamptoni ceremónián, hogy a szettje mennyire volt esztétikus, arról lehetne vitatkozni.

A legfontosabb persze az, hogy a kis trónörököst júliusra várja az udvar, a New York Daily News szerint egy kád vízben, hipnózisos fájdalomenyhítéssel szül majd a hercegné.

Közben kiderült, Vilmos herceg felmenői közt akad egy indiai ős is. DNS-teszttel (egy indiaiakra jellemző DNS-szakasz megtalálásával) mutatták ki, hogy anyai ágon Vilmos ük-ük-ük-ük-üknagyanyja, Eliza Kewark félig indiai volt, és ezzel ő lehet az első olyan király a brit trónon, akinek a vérvonala egy távoli országból indul – írja a Daily Mail. Ez úgy történhetett, hogy a gyarmati időkben sok brit élt Indiában és dolgozott a Kelet-indiai Társaságnak, valószínűleg Kewark is ekkor ismerkedhetett meg egy indiaival.