Mikor egy sztársportoló megszólal egy olyan téma kapcsán, mint a steubenville-i csoportos erőszak, és ha az az élsportoló egy nő, és azon belül is Serena Williams, akkor az egész világ érdeklődve figyeli, hogy mégis milyen véleményt alkot majd.

Steubenville-ben még tavaly augusztusban, egy buliban két fiatal sportoló fiú megerőszakolt egy öntudatlan állapotban levő tinilányt, akit előtte be is drogoztak. Mindkét elkövető, Trent Mays és Ma'lik Richmond is 16 éves, áldozatuk szintén ennyi idős. A 17 éves Trent Mayst és a 16 éves Ma'lik Richmondot is elítélték végül az ügyben, ami óriási port kavart Amerikában.

A teniszeznőnő nyilatkozata a témában megdöbbentő volt: "Szerinted fair az, amit kaptak? Hülyeséget csináltak, de nem is tudom. Nem hibáztatom a lányt, de ha 16 éves vagy, és ennyire részeg, a szüleidnek kellett volna megtanítani arra, hogy ne fogadj el másoktól italt. Különben is, 16 évesen miért volt annyira részeg, hogy nem is emlékszik? Rosszabb is történhetett volna. Szerencséje volt. Nyilván fogalmam sincs, hogy szűz volt-e a lány, de nem kellett volna ilyen helyzetbe keverednie, kivéve persze ha észrevétlenül kevertek bele valamit az italába, mert akkor az már más."

Serena Williams nyilatkozatán annyira kibukott a modell Adrianne Curry, hogy Twitterén "kibaszott idiótának" nevezte a teniszezőnőt, és hozzatette azt is, hogy nyilvánvaló, hogy Williamset még soha nem erőszakolták meg.