Shakira nagy vigyorral távozhatott egy genfi bíróságról, miután az megtiltotta az egykori vőlegényének, Antonio de la Ruának, hogy hozzáférjen a bankszámlájához – írja a New York Daily News. Nem kis bírósági perpatvar ért véget a döntéssel, a felek már megjártak Los Angeles-i, New York-i, bahamai és európai bíróságokat is.

De la Rua elég suttyó módon azért perelt főleg, mert állítása szerint a Shakira márkanév kialakulásában nagy szerepe volt (2010-ig jártak). Ezért 100 millió dollárt (22,86 milliárd forintot) akart bevasalni egykori nőjén. Azzal indokolta, hogy szüksége van a bankszámla-hozzáférésre, hogy szerinte ott van az a vagyon, amiből kompenzációhoz jutna, mivel ez állt szóbeli megállapodásukban is. Ez utóbbi elemmel volt baja a bíróságnak is, mivel egy szóbeli megállapodásnak nincs nyoma, így bizonyíték hiányában bukta a pert a férfi.

Korábban Shakira olyan e-maileket is be akart mutatni még a Los Angeles-i bíróságnak, amikben az egykori argentin elnök fia, De la Rua beismeri, hogy nem volt tulajdonrésze a Shakira körüli cégekben. Az énekesnő állítja, a férfit mindössze üzleti tanácsadóként alkalmazta, e minőségében ki is fizette. És még egy momentum: 2006-ban a New York-i kolumbiai konzulátuson Shakira szerint kölcsönösen írásban lemondtak egymás vagyona feletti igényeikről.

Shakira amúgy pont kettejük 2010-es szakítása után nem sokkal jött össze a spanyol válogatott (és a brazilok ellen kiállított) Gerard Piquével, akitől azóta gyereke is született.