A Blikk és a Bors is címlapon tálalta a hírt, mely szerint Hujber Ferenc Szily Nórának mesélt arról, hogy vette az érettségijét, diplomáját pedig másolta.

"Nincs érettségim. Vennem kellett egy bizonyítványt, hogy felvételizhessek a színművészeti főiskolára. Ilyen tekintetben a diplomám érvénytelen. Régóta be akartam vallani, mert fontosnak tartom ezt is. Nem akarom, hogy egyszer, amikor majd pozícióban leszek, és rálépek valakinek a lábára, megjelenjen a hír, hogy Hujber Ferencnek hamis az érettségi bizonyítványa, és a szakdolgozata plágium. Azt szeretném, hogy tőlem tudják meg" – nyilatkozta Hujber Szily-nek.

A Borsnak még annyit tett hozzá: "Alig várom, hogy elvegyék a diplomámat. Mit számít a diploma? Most őszintén... Tényleg azt gondolja bárki, hogy én attól vagyok jó színész, hogy van diplomám? Komolyan azt hiszik, hogy emiatt kapok szerepet vagy bármilyen más munkát? Komolyan bárki ezt hiszi Magyarországon"

A két eset 1995-ben és 1999-ben történt. Az érettségi bizonyítvány hamísitása ráadásul közokirat hamísitásnak minősül, de minden valószínűség szerint már elévült az ügy. A plagizálással szerzői jogokat lehet sérteni, ez alapján a plagizáló a polgári jog szerint perelhető.

A Blikkből kiderült, hogy Hujber rosszul tanult általánosban, ezért szakácsnak tanult, mert oda volt az édesapjának protekciója. Érettségije a Reáltanoda utcai Eötvös József Gimnáziumból származik, legalábbis papíron, melyet 8000 forintért vett meg.

"A későbbi főiskolás osztálytársaimmal töltöttük ki a bizonyítványt, én írtam be, hogy melyik tantárgyból milyen osztályzattal végeztem. De egyáltalán nem bánom, mert nem gondolom, hogy ez bármiben is befolyásolta azt, hogy milyen színész leszek" -nyilatkozta a Blikknek.

Szakdolgozatának címe Szerepálmom, Lady Macbeth volt, és elmondása szerint az egészet provokációnak szánta. "Valójában el sem olvastam az eredeti dolgozatot. Azt gondoltam, azonnal kirúgnak, de nem így történt. Azt a választ kaptam, hogy a tartalom egy nulla, de érzik bennem a szándékot, ezért a szóbelire továbbengedtek egy kettessel. Ott pedig ötössel végeztem, így került a diplomámba egy jó érdemjegy"

A Színművészeti Egyetem vizsgálja a történteket.

Ha ez nem lenne elég izgalmas, Hujberről az is kiderült, hogy válik, egy kapszulát ültettek a fenekébe, mely rendesen kiüti, ha ráiszik, egyébként pedig lesmárolta kollégáját.