Egy 14 éves angol lány a neten kért segítséget, az ask.fm oldalon, hogy bőrbetegségére megoldást találjon. Segítségkérés helyett azonban gyalázkodó üzeneteket kapott, melynek hatására felakasztotta magát saját szobájában.

David Smith, a lány apja fellépett az Ask.fm nevű oldal ellen, ugyanis szerinte az oldal felelőssége is, hogy emberek arc nélkül gyalázhatnak másokat.

A Daily Mail közlése szerint most az oldal alapítói, Mark and Ilja Terebin most azt tervezik, hogy kiadják azok adatait, akik zaklatták a lányt. Eközben David Cameron, a brit miniszterelnök arra szólította fel a szülőket, a tiniket és a hirdetőket, hogy bojkottálják az oldalt.

Ennek hatására több cég, köztük a Vodafone, a Laura Ashley, a Specsavers  és a Save the Children alapítvány is megszüntette a hirdetését az oldalon.

A cég nyílt levélben fejtette, ki, hogy dolgoznak azon a jogi formulán, melyen keresztül nyilvánossá tehetőek a kommentelők adatai.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-111 telefonszámot, vagy keresse fel a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány oldalát! Illetve keresheti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, amely a Safer Internet program keretében gyerekeknek, szülőknek és tanároknak is ajánl lehetőségeket arra, hogyan kezeljék az ilyen helyzeteket.