Azt írja a TMZ, hogy a a bíróság úgy döntött: Amanda Bynest, bár nagykorú, szeptember 30-ig a szülei gyámsága alá helyezik. Az egykori Disney-s gyereksztár élete elég zaklatott volt az utóbbi időszakban: furcsa érzelmi kitörései nemrég odáig fajultak, hogy egy ismeretlen háza előtt gyújtogatott, a kutyáját is meggyújtotta, és a Ritz egyik lakosztályát is leamortizálta, így pszichiátriai megfigyelésre szállították.

Bynes a bíróságon ezért sem lehetett jelen – kéthetes megfigyelését meghosszabbították egy hónappal, mert úgy vélték, lelkiállapota miatt szüksége van rá. Ügyvédje jelezte, hogy a lány nem tartja szükségesnek gyám kidendelését, ám a bíróság visszautasította a kérést.

Érdekesség: csakúgy, mint annak idején Britney Spears esetében, a szülői gyámság ezúttal is feljogosítja majd Bynes apját és anyját arra, hogy a pénze fölött rendelkezzenek, ami azért üdvös, mert egyes értesülések szerint a négymillió dolláros (888 millió forint) megtakarítása rohamosan fogy, de nem tudni, mire költi. Cserébe viszont a szülőknbak mihnden pénzügyi intézkedés előtt egyeztetniük kell Bynes ügyvédjével.

Szeptember 30-án a bíróság újabb meghallgatást fog tartani. Ezen már Bynes is ott lesz, ekkor fogják megállapítani, hogy szükség van-e a gyámság fenntartására.