Az idei Miss America egy indiai lány lett, Nina Davuluri. Ő az első indiai, aki elnyerte a címet, ráadásul a 24 éves orvostanhallgató a nyereményét a tanulmányaira fogja fordítani. Ez azonban nem hatotta meg azokat, akik kiakadtak azon, hogy nem egy fehér lett Amerika legszebb nője. Davululri nem sokáig örülhetett a nyereménynek, percekkel később már záporoztak is felé a rasszista megjegyzések, melynek egy része arra irányult, hogy hogyan nyerhette meg a címet.

Az AP-nek nyilatkozó nagymama viszont nagyon meghatódott. A Vijaywadában (Kelet-India) élő 89 éves rokon elmondta, hogy zokogott, amikor kiderült, hogy unokája győzött. "Nagyon, nagyon boldog vagyok. Ez volt az álma, és ezt most megvalósította."

A nacionalisták legszívesebben Miss Kansast látták volna a trónon, akinek viszont van pár tetoválása, előszeretettel vadászik, egyébként pedig őrmester a hadseregben.

A Twitteren fejtették ki, mi is a bajuk "Ez Amerika, nem India", "És az arab nyerte a Miss America Classicot", "Ki a fasz választott meg egy külföldit Miss Amerikának?" -írták a kevésbé szofisztikáltak.