Elkezdődött a mentorházba bejutó énekesek további szanálása, a mai adásban a csapatok és a 25 éven felüliek felét küldték haza. A csapatokat mentoráló Szikora az elején elmondta, hogy nincsenek prekoncepciói, majd bemutatta segédjeként Nagy Ferót, aki az előző X-Faktorban még mentor volt. Elsőként a Fat Phoenixet hallgatták meg, akik George Michael Faith című számát adták elő. "Ez tényleg érdekes tud lenni?!" - kérdezte Nagy Feró, aki szerint ez egy sima belvárosi utcai produkció volt, Szikora viszont védeni próbálta őket. Ezután az MDC egy Pitbull számot énekelt, ami szerintünk rettenetes volt, az R-Go frontembere szerint viszont kellemes, és valami érthetetlen módon még Feró is elégedett volt.

A Wild Rythm Smokers egy LGT számot adott elő rockabilly stílusban, és bár mindenkinek tetszett, Nagy Feró szerint nincs benne sok lehetőség. A tavalyi X-Faktorban a most segédként megjelenő Nagy Feró ejtette ki a By The Way nevű együttest, akik most újra megmutathatták neki, hogy mit tudnak, és úgy gondolták, erre egy David Guetta szám, a Titanium feldolgozása lesz a legjobb. A Sunset Strip ezek után egy szenvedő bagzó macskát utánzó énekessel próbálta meggyőzni Szikorát és Nagy Ferót.  A Speak Up! előadása alatt még a többi szobában várakozó csapat is mozgatta a fejét, és azt hittük, biztos továbbjutók.

Ehhez képest Szikora a By The Wayt, a két főből álló Fat Phoenixet, és az MDC-t juttatta csak tovább, utóbbit pedig valami érthetetlen módon képes volt a Beatleshöz hasonlítani. Szikora így kizárólag olyan csapatokat juttatott tovább, amiben kizárólag fiatal szépfiúk vannak, vagyis készülhetnek a tinilányok.

A 25 éven felülieket mentoráló Geszti segítőtársa Zséda volt, akivel elsőként az énektanárként dolgozó Nagyváradi Nellit hallgatta meg. Zsédának tetszett a külseje és a hangja is, Geszti viszont többet várt tőle. A korábban Damuval is randizó Komondi Júlia volt a következő, aki egy Melanie C számot énekelt, ami Zsédának nagyon musicales volt, Geszti szerint pedig inkább vendéglátós. A nagyon rocker Bátky Zoltán egy Pink számot nyomott le, és ez látszólag sem a mentornak, sem a segítőjének nem tetszett nagyon.

Geszti ezek után viszont végig szerelmes szemekkel nézett Bozsek Márkra, miközben az egy Bruno Mars számmal küzdött a továbbjutásért. A mentor és segítője is ráizgult a Barátok közt színészére, ezért mi már nem izgultunk, hogy továbbjut-e, bár Zséda próbált mindenkit elbizonytalanítani azzal, hogy azt mondta, szerinte nem volt elég egyedi a srác. Az expornós Krasznai Tünde azonnal levette a lábáról Zsédát, aki már ott helyben megmondta a lánynak, hogy nagyon jó volt. Geszti viszont azt mondta, attól fél, talán túl szabálytalan a lány külseje, és ezt nem fogják szeretni a nézők. A még mindig elképesztően jó hangú Danics Dóra egy Radnóti verset énekelt, mi pedig még mindig nem értjük, hogy ugyanennek a műsornak az előző évadába hogy juthattak be olyanok, mint Stone vagy Zámbó Krisztián.

Geszti elsőként Bozsek Márkot hívta magához, és egy kis nyomasztó beszélgetés után megmondta neki, hogy viszi tovább magával. Ugyanígy ott lesz az élő adásban Krasznai Tünde is, annak ellenére, hogy Geszti azt mondta, az, hogy ezt bevállalta "nagyon balhés." Harmadiknak pedig Bach Szilvia lányát, Danics Dórát küldte tovább Geszti, akit tavaly Malek Miklós ejtett ki a mentorházból.

A holnapi, vasárnapi adásban Alföldi Róbert és Tóth Gabi küld majd haza három-három énekest, hogy aztán meglegyen az a 12, akik már az élő adásban szerepelnek.