"Pokolian szoros a verseny, még sosem volt ennyire szoros a verseny" − ezzel indította már a legelején Istenes a második élő adást, amiben Tóth Gabira már megint annyira rövid ruhát adtak, hogy épphogycsak nem láttuk a nagyajkait, de legalább mosómedvének is sminkelték. Lilu vöröses ruháját leszámítva mindenki mást kék-feketébe öltöztettek, Alföldit pedig valamiért bársonyzakóba, de neki még ezt is megbocsátjuk.

Elsőként Tóth Marci énekelt el egy Taylor Swift számot, méghozzá borzasztó erőtlenül, unalmasan és hamisan, pont úgy, mint egy átlagos karaoke-s. Tóth Gabi ennek ellenére nagyon örült, és valamiért Gesztinek is tetszett, Szikora szerint pedig a dal meghatározta az egész jelenségét, jelentsen ez bármit is. Másodikként Alföldi mentoráltja, Batánovics Lili énekelt Etta Jamest egy nagyon pöttyös ruhában, ő pedig végre mozgott is, énekelt is, meg cuki is volt a rózsaszín hajpántjával, utóbbi miatt pedig Geszti sajnos képes volt azt mondani neki: "Olyan édes van, mint Böbe baba."

Végre eljutott hozzánk is a Pitch Perfect című filmből körülbelül másfél évvel ezelőtt megismert poharazós dobolós éneklés, mert a By The Way négy fiútagja ezt adta elő egy asztalnál ülve. A mentorok szerint fantasztikus volt, szerintünk pedig az volt fantasztikus, hogy az együttes egyik félig kínai származású tagja egy Tokyo feliratú pólót viselt. Közben kiderült, hogy Hajdú Péter is bírja a négy srácot, a TV2 műsorvezetője azt írta Facebook oldalára: "Igenis illik a konkurenciát dicsérni! A Bytheway nagyon ott volt:)"

Eckert Anikó StooShe-től énekelte a Black Heart-ot, keservesen hamisan, és ezt kivételesen a zsűri is észrevette, kivéve a lán mentorát, Alföldit, aki érthetetlen, de valamiért ragszkodott hozzá, hogy ez az előadás márpedig jó volt. Utána mindenki kiskedvence, Bozsek Márk énekelt egy Bruno Mars számot, ami legalább annyira unalmas volt, mintha azt egy álmos csütörtök este adta volna elő a Deák téri aluljáróban. Szerencsére Alföldi is velünk értett egyet, ugyanis szerinte is lapos volt az előadás.

Péterffy Lili Melanie Fiona Monday Morning-ját énekelte el egy kicsit bagzó macskás hanggal, de Alföldi persze ezt is imádta, hisz a Janicsák Veca hasonmás lány az ő mentoráltja. A többi mentor szerint viszont küszködött, nem volt benne energia, ezért Péterffy kicsit be is könnyezett. Csordás Ákos kisfilmjéből megtudtuk, hogy a barátnője pont úgy néz ki, mint Alyson Hannigan, aztán meg az előadása alatt azt, hogy Tóth Gabi már egy hangtól képes majdnem elbőgni magát. A fiú egyébként Patrick Swayze She's Like The Wind-jét énekelte, Alföldi szerint pedig egy kicsit "túlérezte" a számot.

Krasznai Tünde kivételesen inkább szörnyű volt, mint nem − az expornós egy vörös, földig érő ruhában lépett ki egy vörös függöny mögül, ami miatt előadása pont olyan volt, mint egy transzvesztita show, főleg hogy a lány olyan mélyen énekelt, mint egy érett férfi. "Minden porcikádban szexualitást látok" − mondta Tóth Gabi, Krasznai pedig látszólag nem örült a bóknak.

A Fat Phoenix kisfilmjéből megtudtuk, hogy az énekes csaját bár kitették az X-Faktorból, szerencsére kapott munkát az Éjjel-Nappal Budapestben. Az együttes az Army of Lovers Crucified című számát adta elő nagyon trendi alternatív srácoknak öltözve, az előadás Tóth Gabi szerint világszínvonalú volt, Alföldi pedig beszólt Szikorának, hogy attól még, hogy szomorú számot adnak elő mentoráltjai, nem kell gyertyát pakolni a színpadra.

A mezőny legjobb hangja, és egyben legmegosztóbb személyisége, Danics Dóra Amy Winehouse-t énekelt egy bőrszoknyában, miközben favágónak öltözött fiúcskák ugráltak körülötte. Alföldi látszólag borzasztóan sajnálja, hogy nem ő mentorálja a lányt, Gesztinél is hosszabban beszélt arról, hogy mit kéne még csinálnia az énekesnőnek, és mit nem. Utolsóként az exharmonikás Szabó Ádám énekelte el az LGT-től az Álomarcú lányt. A srác nagyon hatni akart a közönségre, ezért végig keményen üvöltött, és ez Tóth Gabinak be is jött, mert sikeresen kicsordult a könnye. Így sírással ért véget a második élő show, ha pedig az érdekli, hogy melyik versenyző esik ki, sajnos ki kell bírnia holnapig.