VV Alexa édesanyja, a csak Ica néven emlegetett asszony arról vallott a Borsnak, mennyire megviseli őt lánya szabados viselkedése. A cikkből az is kiderül, hogy Alexa édesapja akkor halt meg, amikor a lány mindössze 6 éves volt, és hiányát azóta is érzi. A lányról kiderült, hogy már négy éve az az álma, hogy bekerüljön a villába, két éve már egyszer próbálkozott, de ez csak mostanra sikerült neki.

A nevelőapjával és anyjával élő lány családja hívő. "Katolikus, konzervatív család vagyunk, vasárnaponként templomba járunk. Egyelőre a környezetemből senki nem tett szemrehányást a gyermekem miatt"  – nyilatkozta Ica a lapnak.

"Ő az életem értelme, így viszem a keresztem, és vasárnap azért imádkozom majd, hogy bárhogy is lesz, az váljon a hasznára. Az Isten döntsön a sorsáról, és az legyen vele, ami a javára válik. Csak a lelke ne sérüljön, ha ki kell jönnie" – tette hozzá az édesanya, akinek a lánya néhány hete még annyira szégyenlős volt, hogy kizavarta a fürdőszobából a mamáját, ha az rányitott.

Ehhez képest 180 fokos fordulatot okozhatott számára a beköltözés, már az első este lecsapott Aurélió siccére a lány,  aki egy laza fürdéssel ünnepelte a villalétet.