Jó hírünk van, Kállay-Saunders András annak ellenére maradhat az Euróvíziós dalfesztivál versenyén, hogy a pályázati kiírás egy pontja szerint kizárhatták volna a versenyből. Remek születésnapi ajándék ez számára. A kiírás szerint ugyanis "azon előadók, akik ellen érvényes büntetőeljárás folyik, vagy közbotrányt okozó viselkedésük bizonyított, automatikusan kizárhatóak a pályázók közül".

A Hír24-nek válaszolt az MTVA, Lencsó Rita nyilatkozott az ügyben: "A csatorna meghozta a döntését, ami előtt természetesen beszéltünk Kállay-Saunders Andrással és a menedzsmentjével, és ügyvédjével, valamint jogászaink megvizsgálták az ügyet is. Az MTVA úgy döntött, hogy mivel a kiírásnak a szóban forgó pontja feltételes módban íródott, méltányossági szempontokat figyelembe véve nem zárjuk ki Andrást a versenyből. Az ellene folyó eljárásban egyelőre tisztázatlan a tényállás, és nem arról van szó, hogy lopáson kapták, vagy tetten érték egy bűncselekmény közben, hanem arról, hogy egy szórakozóhelyen szóváltásba, majd verekedésbe keveredett két csoport, és az ismertségének, a könnyen beazonosíthatóságának köszönhetően azonnal feljelentést tettek ellene. Az ügy tudomásunk szerint még nagyon az elején tart, az ártatlanság vélelme pedig mindenkit megillet, ezért hoztuk meg azt a döntést, hogy András maradhat a versenyben."

Mint korábban is beszámoltunk róla, Kállay-Saunders és társa a Hajógyári-szigeten keveredett verekedésbe még 2013 májusában. Buliból tartottak hazafelé, amikor barátnőjébe, Tolvai Renybe belekötöttek, ezért verekedtek össze négyen. A két fiú, akikkel összebalhéztak, csúnyán megsérültek, egyikük arc- és orrcsonttörést szenvedett a lap információja szerint, a másik agylebenysérüléssel feküdt napokig az intenzív osztályon. Súlyos testi sértés miatt indult nyomozás, ami életveszélyt okozó testi sértésre módosult. Egy ilyen bűncselekmény elkövetése kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat, bár ez még több körülménytől is függ.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!