Megkerült a hajótörött családja

2014.02.06. 10:31

Kapcsolatba került családjával Alvarenga, a halász, aki 13 hónapot töltött a tengeren.

"Dolga volt a tengerrel"- mondta a 65 Jose Ricardo Orellana a CBC-nek, amikor arról beszélt, hogy fia hogyan élhette túl a több hónapos kalandot a tengeren. Alvarenga apjának üzlete és malma van  Garita Palmerában. A férfi elmondta, hogy fia 14 éves korában kezdett el a tengeren dolgozni. Alvarenga egyelőre csak telefonon beszélt a családdal, jelenleg orvosi kezelésben részesül

Az édesanya, Maria Julia Alvarenga könnyekben tört ki, miután felidézte beszélgetését fiával. "Nem hallottunk róla nyolc éve. Azt hittük már meghalt. Ez egy csoda, hála az Istennek". A halász 14 éves lánya, Fatima már nem emlékszik az apjára, aki akkor hagyta el El Salvadort, amikor ő egy éves volt.

"Nagyon örülök, hogy életben van. Él, és hamarosan találkozom vele" - mondta a lány.

Mint azt korábban megírtuk, 2012. december 21-én két salvadori halász, Albaniaga és egy fiatal srác kimentek cápára vadászni, de elromlott a csónakjuk motorja. Az áramlatok pedig elsodorták őket. Hiába jeleztek a hajóknak, nem vették őket észre, és a férfi kénytelen volt végignézni, ahogy 15-18 év körüli társa négy hónap alatt belehal a kegyetlen körülményekbe. Albaniagának egyedül kellett hát túlélnie: a saját vizeletét itta és az ímmel-ámmal elfogott sirályok nyers húsát ette. Állítja, csak a folyamatos ima tartotta életben, no meg ha nem volt eső, megitta a teknősök vérét, a kifogott halakat pedig nyersen ette meg.

A történet hitelességében sokan kételkednek, egyesek szerint a férfi testúlya is arra utal, hogy nem hányódhatott ennyi ideig a tengeren.