Sipos F. Tamás kontra Republic ügyben áll a bál. Mint azt korábban megírtuk, Sipos vette át a tavaly elhunyt Bódi László helyét a zenekarban, ám az idill nem tartott soká. „Megjártam a poklot, a mennyországot, és a vége felé megint a poklot" – foglalta össze Sipos F. Tamás a Blikknek a vele történteket.

„Hatalmas volt a megtiszteltetés, hogy engem választottak. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy vállaljam-e"  – nyilatkozta. A helyzetét nehezített, hogy nem kapott ének nélküli verziókat, azaz a gyakorlásnál Bódi hangjára kellett ráénekelnie. Ettől nagyon kikészült.

„Nem mertünk egymás szemébe nézni, mindenki a könnyeivel küszködött. Előadásmódban lejjebb vettem saját magamból, de előfordult nemegyszer, hogy leállítottam a dalt, mert meg kellett kérdeznem a többiektől, mit szeretnének. Mert ha klónt, akkor nem vállalom."

Nyáron úgy tűnt rendeződik a helyzet, ám őszbe fordult az év, és vége lett a szép napoknak. „A fiúk próbálni kezdték a színházi darabot, és velem egyre kevesebbet kommunikáltak. Próbáltam közös beszélgetéseket kezdeményezni, de hiába. Novemberben tudni szerettem volna, elutazhatok-e hosszabb időre januárban, és a válasz ennyi volt: menj csak!"  – részletezte a nehézségeket a zenész. Aztán a csapat elment a Fábry-showba, de Sipos F. nem tartott velük.

Ezután nem sokkal döntött úgy az együttes és a zenész, hogynem erőltetik a közös munkát.