Miután Gwyneth Paltrow színésznő és Chris Martin zenész tíz év házasság után kedden olnine bejelentették válásukat, az egész világ azt találgatja, vajon mi állhat a szakítás hátterében. 

A pár megható elváló közleményében azt állítja: már egy éve dolgoztak a házasság megmentésén, ám hiába. A Dailymail viszont egy tavaly szeptemberi képre hivatkozva azt a lehetőséget is felveti, hogy a színésznő volt hűtlen a kapcsolatban.

A fotón Paltrow exbarátjával, Donovan Leith brit zenésszel többször is szájon csókolják egymást, miközben a színésznő kilencéves lánya és egy hétéves fia meccset néznek mellettük.

A képek megjelenésekor Paltrow menedzsere mindent tagadott és a MailOnline-nak akkor azt nyilatkozták, hogy Donovan-nel húsz éve nagyon jó barátok, ezért a közvetlen stílus.

Chris Martin szóvivőjét hiába keresték az újságíók, nem nyiltkozott. A brit lapok most azt találgatják, hogy vajon a  képek készülésének idjején már külön élt a pár vagy talán éppen ez a képsorozat volt az utolsó csepp a pohárban, ami végül a váláshoz vezetett

A Hollywoodlife.comnak a család egy közeli barátja azt nyiltkozta, hogy Chris Martint igencsak megviselte a szakítás. A lap forrása szerint a férfi volt az, aki jobban próbált harcolni a kapcsolatért, ő kérte, hogy menjenek terápiára is. 

Más források szerint földrajzi problémái is voltak kapcsolatuk megromlásának: míg Paltrow Kaliforniához ragaszkodott, addig férje inkább Angliában szeretett volna élni. 

Egyelőre a pár csak egy pár soros közelényt adott ki. Biztosra vehető, hogy a következő időszakban fotósok hada lesz a nyomukban, és ha egy harmadik fél miatt szakítottak, arra erre a körülményre hamarosan fény derül.