Továbbra sem tisztázott, hogy mi okozhatta a 25 éves, kétgyermekes Peaches Geldof halálát hétfőn, ám folyamatosan bukkannak fel újabb részletek az ügyben. A The Sun információi szerint Bob Geldof és Paula Yates lányának holttestét férje, Thomas Cohen egyik barátja találta meg a pár kenti otthonában, miután Cohen megkérte, menjen át, felesége ugyanis nem veszi fel a telefonját. Geldof holtteste mellett ott volt a híresség 11 hónapos gyermeke, Phaedra is – rá vigyázott Geldof, amikor váratlanul elhunyt. 

A haláleset körülményei nagyban hasonlítanak arra, ahogyan Geldof édesanyjára rábukkantak 2000-ben. Paula Yates holttestét a család egyik barátja találta meg, miközben Peaches Geldof négyéves féltestvére, Tiger Lily a nő teste mellett játszott. Paula Yates halálának körülményei ugyanakkor nem maradtak tisztázatlanok: ő heroin-túladagolásban hunyt el. 

Peaches Geldof halálát a boncolási jegyzőkönyv szerint nem idegenkezűség okozta, a toxikológiai eredményeket azonban még nem közölték. A sajtóban megjelenő találgatások szerint elképzelhető, hogy halálát extrém diétája okozta. A modellként, újságíróként és televíziós műsorvezetőként brit híresség holttestét már átadták a családnak, búcsúztatója valószínűleg abban a kenti templomban lesz, ahol férjhez ment, és ahol édesanyjáról is megemlékeztek, írja a Daily Mail.