Két rettentően fontos izlandi hír is érkezett. Az egyik, hogy időt kér a lagerfljóti szörnykukac ügyének kivizsgálására létrehozott vizsgálóbizottság. Az előző mondatot könnyebb megérteni, ha eláruljuk, hogy 2012 februárjában az izlandi Lagarfljót-tóba folyó folyóban észleltek valami furcsát, amit a közvélemény azóta is Lagarfljót Féregnek nevez, és sokan hiszik, hogy tényleg egy szörnyről van szó, amely a legenda szerint a tóban él. Nézze meg az első észlelő, Hjörtur Kjerúlf videóját!

A tizenhárom tagú bizottság azonban nincs meggyőződve arról, hogy a szörny létezik, viszont arról sem, hogy nem. Úgyhogy időt kérnek a további vizsgálatokra – írja a Grapevine.

Ön szerint mi az?

Másik érdekességünk, hogy a Vísir interjút készített azzal az asszonnyal, aki a Trónok harca című sorozathoz kölcsönzött kecskéket. Amennyiben nem tudnának izlandiul, itt a lényeg: Jóhanna Bergmann Þorvaldsdóttir húsz kecskével járult a forgatáshoz, az állatok pedig nagyon okosak. Bár a jelenetekben sárkány ragadta el az egyik jószágot a nyájból, egyiküknek sem esett baja. 

Azt a példányt, amelyet az animált sárkány, Drogon elragadott, Casanovának hívják, és eléggé rendben vannak az idegei. Gazdája szerint, hogy szaladgálásra bírják az állatokat, a forgatáson rájuk dudáltak, ami harmadszorra már csak értetlen nézést váltott ki az állatból. Amellyel azután a stábtagok lefotózkodtak.