Nem tett feljelentést kórházi mulasztás miatt a rendőrségen a szívinfarktusban elhunyt 55 éves kópházi asszony családja, és nem fordultak a rendőrséghez az asszonnyal egy napon elhunyt 71 éves nyúli férfi hozzátartozói sem, írja az MTI.
A kópházi asszony halálesetét közigazgatási eljárásban vizsgálják, ugyanis a kórház hivatalból kért a rendőrségtől igazságügyi orvos szakértői boncolást, amely mulasztásra utaló körülményt nem tárt fel. Az elhunyt asszony hozzátartozóit tanúként meghallgatták. A rendőrség most azt vizsgálja, hogy megmenthető lett volna-e az asszony élete, ha sürgősséggel elvégzik rajta a szívkatéterezést. Erre a kérdésre az igazságügyi orvos szakértő adja majd meg a választ.

A csütörtökön nyilvánosságra került másik haláleset ügyében, amely ugyanaznap történt a győri Petz Aladár megyei oktató kórházban, ugyanannál az ügyeletes orvosnál, nem tettek feljelentést a hozzátartozók a rendőrségen.
A kórházban mindkét halálesettel kapcsolatban belső vizsgálat indult, mivel felmerült a gyanúja, hogy az ügyeletes orvos ittas volt. Az orvos ittassága miatt azonban nem büntethető, mivel ez etikai kérdés, nyilatkozta Kovács Tünde rendőrségi sajtóreferens.