horoszkóp

Megkezdődött a rendőrökkel dulakodó vízilabdázók pere

2008.12.11. 14:28

Megkezdődött a rendőrökkel még tavaly novemberben incidensbe kerülő vízilabdázók pere csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A vádirat szerint Kósz Zoltánt, a Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerző magyar vízilabdacsapat tagját - aki a másodrendű vádlott - és a szintén vízilabdázó Petőváry Zsoltot 2007. november 23-án Budán, az Alagút utcában rendőrök igazoltatták. Kósz Zoltánt, aki a megállított gépkocsit vezette, szondáztatni akarták a rendőrök, ám többször is a szükségesnél rövidebb ideig fújta a szondákat. Ennek ellenére az egyik szonda zöld színűre változott, vagyis alkoholt mutatott ki a sportoló szervezetében. Ezt a szerkezetet azonban Kósz Zoltán zsebre tette, és nem adta vissza a rendőröknek.

A rendőrök ezután megkérték, menjen velük a Gyorskocsi utcába vérvételre, erre azonban a vízilabdás nem volt hajlandó. Ezután megbilincselték őt - mialatt Kósz Zoltán lerúgta az egyik rendőrautó rendszámtábláját -, majd előállították. A vádirat szerint eközben Petőváry Zsolt az intézkedő rendőröket lökdöste, közéjük akart rontani, egyiküket pedig megütötte, és egy rendőrautót is megrongált. A tárgyaláson Petőváry Zsolt részben beismerte bűnösségét, vallomást viszont nem kívánt tenni, a nyomozati vallomását azonban fenntartotta, amelyben megbánta tettét. Kósz Zoltán tett vallomást, amelyben ő is megbánta, és részben beismerte, amit tett. Azonban úgy fogalmazott, hogy erőteljesebb volt a rendőri intézkedés, mint amit a helyzet megkövetelt volna. Hozzátette, a rendőrautó rendszámtábláját véletlenül rúgta le.

A tárgyaláson tanúként meghallgatták az intézkedő rendőröket, és azt a fiatalembert is, aki mobiltelefonjával rögzítette a történteket. A rendőrök többsége Kósz Zoltán magatartására a passzív ellenállás kifejezést használta, míg Petőváry Zsoltéra az agresszív jelzőt. A vérvétel alapján készült szakértői vizsgálat szerint az autót vezető Kósz Zoltán közepesen volt ittas. A bíró a tárgyalást elnapolta, az új tárgyalást pedig 2009. február 5-ére tűzte ki. A vízilabda szövetség a két játékos játékjogát felfüggesztette, de azt megengedték, hogy Kósz Zoltán a válogatott mellett dolgozzon.