Elhagyta a kaposvári anyaotthont és hazament 21 hónapos gyermekével az a terhes nő, aki még pénteken tűnt el Vas megyei házukból - értesült a Független Hírügynökség. Az asszony és kisfia jól vannak, a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet.

A nő és gyermeke pénteken tűntek el kerkáskápolnai otthonukból. A férj a nagyobbik gyerekkel Budapesten volt, és mire hazaértek, már nem találták őket. A férj másnap értesítette a rendőrséget. Az asszonyt és gyermekét két napig több mint százan, rendőrök, polgárőrök, önkéntesek keresték az Őrségben, helikopterrel is kutattak utánuk. Két nappal eltűnésük után, vasárnap este az asszony bement gyermekével a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthonba, de az otthon vezetője, Mózes Ernőné kedden elmondta a Független Hírügynökségnek, hogy már nincs náluk.

A Független Hírügynökség más forrásból úgy értesült, hogy a nő és gyereke hazamentek. Mivel a család kérésére bővebb információt sem a rendőrség, sem az anyaotthon nem ad, továbbra sem tudni, hogy a nő és 21 hónapos fia pontosan hogyan jutottak el az otthonuktól a több mint 150 kilométerre lévő Kaposvárra, hiszen szemtanúk szerint az anya gyalog, fiát babakocsin tolva indult el. Egyelőre az is rejtély, hogy az állatorvosként dolgozó nő miért ment el kisebbik gyermekével otthonról, mint ahogy azt sem tudni, miért tért vele most haza. A rendőrség bűncselekményre utaló információt egyelőre nem talált az ügyben. Azt ugyanakkor kiszámolták, hogy az akkor még eltűntnek hitt nő és gyermeke utáni kutatás 1,3 millió forintba került. Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense még hétfőn azt mondta a Független Hírügynökségnek: ez az összeg megspórolható lett volna, ha az asszony telefonál családjának, és értesíti őket arról, hogy ő és gyermeke jól vannak. (FH)