Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel ölte meg nagyanyját tavaly nyáron Osztopánban az a fiatalember, akinek tizenöt év fegyházbüntetésről szóló korábbi büntetését kedden jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla. Ugyanakkor minősítését megváltoztatta, mert úgy találta: a 22 éves férfi a tettét nemcsak nyereségvágyból, hanem különös kegyetlenséggel vitte véghez, írja az MTI.

A vádlott és élettársa egy osztopáni ház lakrészében lakott albérletben, szállásadójuk azonban 2008 júniusában közölte velük, el kell költözniük. Pénzük nem volt, ezért a férfi elhatározta, meglopja nagyanyját.

Június 16-án este a nagymama házához mentek. A fiatalember élettársa az udvaron figyelte, jön-e valaki, míg az unoka betört az ingatlanba, hogy pénz után kutasson. A neszekre az asszony felébredt, mondott valamit. Ekkor unokája az ágyhoz lépett, s nagy erővel fojtogatni kezdte őt. A sértett eleinte védekezett, majd ellenállása lassan gyengült. Amikor még mindig mozgott és nyöszörgött, a vádlott felvette az asszony járóbotját és azzal több ütést mért a fejére, majd a hátára fordította, vállgödreire térdelt, a botot pedig igen nagy erővel a nyakára szorította. A nő olyan sérüléseket szenvedett, melyektől a helyszínen életét vesztette.

A férfi ezután a házban talált hatvanezer forinttal távozott a helyszínről. A rendőrség őt és élettársát hamarosan elfogta és eljárást indított ellenük. Az élettársat bűnsegédként elkövetett lopás miatt két év próbára bocsátotta a Somogy Megyei Bíróság, a határozat még első fokon jogerőre emelkedett.