Bűnösnek találta szerdán Genfben a svájci Felsőbb Bíróság esküdtszéke azt a francia nőt, akit volt szeretője, az egyik legbefolyásosabb francia bankár meggyilkolásával vádoltak. A 40 éves Cécile Brossard az ügyész szerint egy bizarr szexuális játék közben végzett a férfival 2005-ben.

Az áldozat ügyvédei és az ügyész szerint is Eduard Sternt - aki Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök baráti köréhez tartozott - előre megfontolt szándékkal ölte meg szeretője, aki a férfi pénzét akarta, de amikor rájött, hogy hiába, úgy döntött, hogy megöli bankárt. Az ítélethirdetés előtt a nő hátrafordult, és bocsánatot kért Stern három gyerekétől, akik a hallgatóság soraiban ültek, és azt mondta nekik, hogy mélyen szerette apjukat.

A szerdai ítélet indoklása szerint a nő valóban elvesztette az önkontrollját a gyilkosság előtt, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne felelős érzelmi állapotának következményéért - ez lehetett volna ugyanis az enyhítő körülmény. Bár a börtönbüntetést csak csütörtökön hirdeti ki a bíró, szakértők szerint Brossard 20 év börtönt is kaphat, amiből lejön az a négy év, amit a vizsgálati fogságban már letöltött - írja a Független Hírügynökség.