horoszkóp

Tizenkét évet kapott Új-Zélandon a magyar bendzsós gyilkos

bry
2009.09.18. 10:24 Módosítva: 2009-09-18 10:26:49

Tizenkét év szabadságvesztésre ítélték Új-Zélandon azt a fiatal magyar férfit, aki dühében bendzsóval megölt egy idős helybélit, mert az elmondása szerint homoszexuális ajánlatot tett neki, írja az MTI.

A bíró nem látta bizonyítottnak, hogy az áldozat erőszakoskodott volna a 32 éves, búvároktatóként dolgozó magyar férfival, aki turistaként volt Új-Zélandon. A magyar férfi leghamarabb nyolc év múlva szabadulhat a börtönből. Büntetésének letöltése után kiutasítják a szigetországból.

Ambach Ferdinánd és áldozata, a 69 éves Ronald James Brown egy bárban találkoztak 2007. december 6-án éjjel Aucklandben, majd együtt mentek az áldozat lakására. Brown tévesen azt hitte a magyar férfiról, homoszexuális, és megpróbált közeledni hozzá. A két férfi között ezután heves vita tört ki, és a fiatal magyar többször erőteljesen fejbe ütötte Brownt egy majdnem három kilogramm súlyú bendzsóval, majd a hangszer nyakát, mely letört az ütésektől, lenyomta az áldozat torkán.

A rendőrséget a szomszédok hívták ki. A kiérkező járőrök súlyosan sérült állapotban találták Brownt, miközben a tettes magyarul üvöltözött, és egy emeleti ablakból bútorokat dobált ki a kertbe. A magyar férfi későbbi rendőrségi vallomásában azt állította, csak egy-két részletre emlékszik abból, ami azon az éjszakán történt. Brown három nappal később a kórházban meghalt. Az aucklandi felsőbíróság esküdtszéke még július elején mondta ki, a magyar férfi bűnös halált okozó testi sértés bűntettében.