A szakértői vélemény szerint gyilkosság áldozata lett az a 31 éves berettyóújfalui bírósági titkár, akit hétfőn holtan találtak otthonában. A nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság átadta a Debreceni Nyomozó Ügyészségnek. A férfi feleségét ismét kihallgatják. Jelenleg az asszony az egyetlen, akit gyanúsítanak - tudta meg a Független Hírügynökség.

A szakértői vélemény egyértelműen kizárta az öngyilkosság lehetőségét, ezért a nyomozást most már gyilkosság miatt folytatja a Debreceni Nyomozó Ügyészség - közölte a Független Hírügynökség érdeklődésére csütörtökön Jónáné Pocsai Edit. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője egyelőre csak annyit közölt, hogy az áldozat testén többféle sérülés nyoma látható, ezért - a szakértői vélemény megállapításainak figyelembe vételével - újra kihallgatják, a meggyilkolt férfi feleségét. Az ügyben jelenleg az asszony az egyetlen gyanúsított. A feleség esetleges előzetes letartóztatásáról is csak ezután dönthetnek - mondta a szóvivő.

A Független Hírügynökség korábbi információja szerint a férfi a foteljében ült, ott érték a késszúrások. Valaki ezután leöntötte valamilyen gyúlékony anyaggal és felgyújtotta. A férfi ekkor a fürdőszoba felé botorkált, feltehetően, hogy eloltsa magát vízzel, de ott elájult és a kádba zuhant. A lakásban a férfi felesége volt csak, sokkos állapotban. A rendőrség szerdán azt közölte, hogy "halált okozó segítségnyújtás elmulasztása" miatt nyomoznak. (FH)