Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy kényszerítés és szeméremsértés gyanújával nyomozást rendeltek el a társukat zaklató tűzoltók ügyében Bende Péter tűzoltóparancsnok feljelentése alapján. Már elkezdődtek a tanúkihallgatások és az eset körülményeinek tisztázása, illetve tanulmányozzák a fővárosi tűzoltóparancsnoktól kapott iratokat.
Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, méltatlansági és fegyelmi eljárások indultak a fővárosi tűzoltóságnál történt, nagy nyilvánosságot kapott szexuális molesztálási ügyben. A vizsgálatok végeredményére a főváros városrendészeti bizottsága is kíváncsi. Február végén derült ki, hogy szexuálisan molesztálta társát több tűzoltó egy autóbuszos kiránduláson. A szabadnapos tűzoltók egy vidéki, autóbuszos, úgynevezett pálinkakóstoló túrán vettek részt két hete. A gyanú szerint a hazafelé úton többen szexuálisan molesztálták és megalázták egyik társukat.
Az eset ezután került nyilvánosságra, de az ügyben szereplő három tűzoltó egy "beavatási szertartáson" korábban egy másik, újonc társukat is megalázta szexuálisan. Az ügy kapcsán leváltották a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság egyik főosztályvezetőjét, három tűzoltót pedig felfüggesztettek.