Örök nyugalomra helyezték Balatonalmádiban Gamauf János főtörzsőrmestert, akit múlt héten lőttek le szolgálatteljesítés közben. A 29 éves rendőr pénteki gyászszertartásán ezernél is többen voltak, díszsortűzzel és szirénával búcsúztak.

Rokonok, barátok és rendőrök búcsúztatták Gamauf Jánost, akit szolgálat közben lőttek le Alsóörsön . A gyászszertartáson megjelent Kontrát Károly belügyi államtitkár, Hatala József országos rendőrfőkapitány és Veszprém megyei rendőri vezetői. A vörösberényi temetőben a család kérésének megfelelően a sajtó nem lehetett jelen.

Mint ismert, múlt szerda hajnalban lőttek rá Gamauf Jánosra Alsóörsön, miközben egy autót igazoltatott. A 29 éves főtörzsőrmester valamint az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatal életét vesztette, egy harmadik fiatalember pedig súlyosan megsérült. Valószínűleg a lövöldöző autóját és mellette a holttestét találták meg később egy erdős területen Alsóörs és Felsőörs között. A férfi öngyilkos lett. Pintér Sándor belügyminiszter elfogadta az országos rendőrfőkapitány előterjesztését, és szolgálati halottá nyilvánították az alsóörsi lövöldözésben meghalt rendőrt.(FH)