Nem lőttek a putnoki romák házára, a szakértői vizsgálat megállapítása szerint nem lőfegyverből származnak azok a nyomok, amelyeket a bejelentők házának a kapuján találtak - közölte a rendőrség pénteken. Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: szerda este tett bejelentést egy putnoki férfi a helyi rendőrőrsön, és azt mondta, beazonosíthatatlan irányból két dörrenést hallott, illetve két apró lyukat talált a kerítésének a pozdorjából készült kapuján.

A szakértői vélemény alapján kijelenthető, hogy a kapun lévő két sérülést nem okozhatták lőfegyverből kilőtt lövedékek - jelentette ki a szóvivő. Azt is elmondta: a rendőrség a helyszínen és a környéken rendkívül részletes és mindenre kiterjedő szemlét folytatott, és több tanút kihallgatott. Továbbra is vizsgálják, hogy a lövésekre emlékeztető hangok - amelyek riadalmat okoztak - honnan eredhettek.

Az Index.hu csütörtökre virradó éjszaka azt írta, hogy lövések hatoltak át két, romák lakta ház közös udvarának a kapuján szerda este Putnokon; a támadásnak nincs sebesültje. Az ott lakó férfi azt mondta: hangos durranásra lettek figyelmesek, kiszaladtak az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallották, ahogy a golyó elsüvít mellettük.