Azért vágta le felesége ajkait, mert azt akarta, hogy az soha többé ne csókolózhasson – derült ki a feleségét még májusban megcsonkító svédországi professzor vallomásából. A Daily Mail információi szerint az ötvenkét éves férfi az őt kihallgató rendőröknek kifejtette: egyáltalán nem állt szándékában, hogy megölje feleségét. "Mindössze azt akartam, hogy pontosan úgy szenvedjen, ahogy én, miután megtudtam, hogy megcsalt" – állt az iráni származású kutató vallomásában.

A brutális tette után a Karloinska intézetből azonnal eltávolított professzor részletesen elmondta, hogy hogyan is történt a támadás, és azt is megmagyarázta, hogy miért ette meg felesége levágott ajkait. "Először egy késsel estem neki, de az túl éles volt, így egy szikét használtam. Levágtam az ajkait, de utána felmerült bennem, hogy egy jó plasztikai sebésznek valószínűleg nem okozhat gondot, hogy visszavarrja azokat, így megettem" – vallott a férfi.

A meg nem nevezett professzort a támadás brutalitása miatt először gyilkossági kísérlet vádjával akarták bíróság elé állítani, de végül családon belüli erőszak miatt kell majd felelnie. A vizsgálatok során teljesen épelméjűnek találtatott férfi tárgyalása július harmadikán kezdődik.