Eltemették hétfőn Szekszárdon Bándy Katát; a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Pécsen meggyilkolt pszichológusát több százan kísérték utolsó útjára az alsóvárosi temetőben. A 25 éves áldozatot a gyászszertartáson a kormány nevében Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter búcsúztatta – adta hírül az MTI.

Azt mondta, el kívánják rettenti azokat, akik nem hajlandók és nem képesek tetteik súlyát mérlegelni, indulataikat megfékezni. "Méltó és elrettentő büntetést várunk" - jelentette ki. Pécsett két demonstrációt tartanak hétfőn, az este háromnegyed hétkor kezdődő a „A cigányság nem bűnözés” című demonstráció este háromnegyed hétkor kezdődik, szervezőinek célja a gyűlöletkeltés elleni tiltakozás. Az este nyolckor kezdődő, „Felvonulás a romló közbiztonság miatt és a halálbüntetés visszaállításáért” című demonstráció résztvevői a Ledináig menetelnek (itt találták meg Bándy Kata holttestét), a civilek által szervezett eseményhez a Jobbik is meghívást kapott, és csatlakozott – írja a Bama.hu.

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított P. Lászlót július 18-án, múlt szerdán előzetes letartóztatásba helyezték.