Az év drogfogásaként kommunikált rajtaütésről, amit csütörtökön hajtott végre a rendőrség és több más állami szerv O.Z.O.R.A-n, újabb külföldiek ellen tettek feljelentést.

Horvátországba tartó stoppos hollandnál, és egy autóval utazó svájcinál találtak hasist a vám- és pénzügyőrök a hétvégén Letenyén.

Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a pénzügyőrök vasárnap hajnalban ellenőrizték az ozorai fesztiválról Horvátországba igyekvő utazókat.

Egy gyalogosan közlekedő holland állampolgár hátizsákjának átvizsgáláskor a neszesszerben találtak 17 gramm hasisolajat.
Egy másik esetben egy svájci rendszámú személyautót és annak utasait ellenőrizték. A kocsiban utasként helyet foglaló svájci állampolgár ruházatának átvizsgálása során vették észre, hogy a nadrág derék része egy kisméretű csomagot rejt, amelybe hasist csomagoltak.
A Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság mindkét esetben kábítószerrel való visszaélés bűncselekménye miatt feljelentést tett a nagykanizsai rendőrkapitányságon.

A fesztivált nem tudták bezáratni,mert Igar jegyzője eltűnt,és csak neki volt ehhez megfelelő hatósági jogköre.