"Szemenszedett hazugság" – kommentálta Tóth M. Gábor ügyvéd szerint védence, Eva Varholíková-Rezešová a Blikk csütörtöki értesülését, miszerint a nő szándékosan okozta az augusztusi balesetet az M3-as autópályán, négy ember halálát okozva.

A napilap egy neve elhallgatását kérő informátorra hivatkozva azt írta, a rendőrségen vallomást tett a hetek óta keresett kamionos szemtanú, aki láthatta a komplett karambolt. A fuvaros azt mondta kihallgatásakor, hogy Rezešová BMW-je már jóval azelőtt hevesen villogott a Fiatra, hogy utolérte volna. A Fiat késve húzódott le, így a szlovák állampolgárságú nő elkezdte üldözni és letolni a kocsit. Végül nekiütközött a Fiatnak, ami felborult és kigyulladt, négy utasa meghalt.

A rendőrség most további szemtanúkat keres, akik megerősíthetnék a történetet – írja a Blikk. A lap értesüléseit nem erősítette meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, csupán azt, hogy kihallgatták a kamionos tanút.

Tóth M. Gábor azt mondta a Velvetnek, hogy a történetet kitalációnak mondó ügyfele ellen semmiféle szándékosságra utaló bizonyíték nincs. "Semmilyen objektív jel nem utal rá, hogy üldözte volna a Fiatot" – tette hozzá a védő, aki szerint az is különös, hogy egy kamion 10 kilométeren át tartani tudta a tempót két személyautóval.

Ha beigazolódna, hogy – a baleset miatt fájdalomdíj fizetését is kezdeményező – Eva Rezešová direkt tolta le a Fiatot, több ember halálát okozó szándékos közúti veszélyeztetéssel is meggyanúsíthatnák, aminek a büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.