Egy rablást is összefüggésbe hozhattak a domonyvölgyi gyilkossággal

MTI
2012.09.26. 21:16

Egy Gödöllőn elkövetett hétfői rablási kísérlet tettese után nyomoz a Gödöllői Rendőrkapitányság, és vizsgálják azt is, hogy van-e összegfüggés az eset és az ugyanazon a napon Domonyvölgyben elkövetett emberölés között – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este a rendőrségi honlapon. A közlemény szerint egy ismeretlen férfi Gödöllőn akart kirabolni hétfőn egy autóvezetőt, akit tanúként már ki is hallgattak. A nyomozók vizsgálják, hogy van-e összegfüggés a rablási kísérlet és a hétfői domonyvölgyi emberölés között.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy megöltek egy nőt Domonyvölgynél, a holttestét előző nap találták meg. A rendőrség azok jelentkezését kérte, akik hétfőn 16 és 20 óra között a 3-as főút Gödöllő és Emőd közötti szakaszán közlekedtek, és láttak egy sárga Opel Corsát, amely több esetben megszegte a közlekedési szabályokat, és a közlekedésbiztonságot veszélyeztetve haladt. A Velvet információi szerint Gyöngyös kivezető útjait is komolyan ellenőrizte a rendőrség szerda délután.

Az áldozat emlékhelye az egyetemen.
Az áldozat emlékhelye az egyetemen.
Fotó: iVelvet

A Blikk szerdán arról számolt be, hogy a gyilkosság áldozatát a Szent István Egyetem parkolójában szemelte ki a gyilkos. A lapnak egy diák azt mondta, a sárga Opel Corsával közlekedő nő autójába akkor szállt be a férfi, amikor a jármű várakozott a kocsisorban. Az autó ezután nem a megszokott útvonalán haladt tovább. Az áldozat a Szent István Egyetem munkatársa volt. Az egyetem honlapjára szerda este a következő közlemény került fel: "Mi, a Szent István Egyetem polgárai, megrendülten értesültünk munkatársnőnk tragikus haláláról. Emlékét kegyelettel megőrizzük".

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem kívánta kommentálni a Blikk információit. A napilap arról is írt, hogy a férfitól DNS-mintákat találtak a Miskolc közelében elhagyott gépkocsiban, és információjuk szerint a gyilkosság napján a megölt nő már a második kiszemelt áldozata volt a férfinak, de mivel az első sikoltozni kezdett, a támadó elmenekült. A Pest megyei rendőrség szerda reggel hozta nyilvánosságra a férfi fantomképét és személyleírását. E szerint egy 18 és 25 év közötti, fehér bőrű, rövid, szőkésbarna hajú férfit keresnek.