"A nyomozás során három bűncselekmény összefüggését tudtuk megállapítani" – mondta Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitány a rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján a Bag és Domonyvölgy közötti gyilkosságról, amit hétfőn követett el egy fiatal férfi. Ugyanez az elkövető vett el késsel egy másik autót szeptember 20-án Hatvannál is, a sofőr K. Irént a késsel megvágta. Hat nappal később találta meg a rendőrség a kocsit Szakáld külterületén.


A domonyvölgyi gyilkos útja nagyobb térképen való megjelenítése

Az elkövető hétfőn fél 2-kor B.-né kocsijába ült be Gödöllőn, és azt követelte, hogy Aszód felé hajtson el. A nő annyira hevesen tiltakozott, hogy a férfi letett szándékáról, a nő pedig később bejelentést tett a gödöllői kapitányságon. Öt óra előtt nem sokkal M. Juditot, a Szent István Egyetem munkatársát a gödöllői Szent-Györgyi Albert út végén szintén megállította, és ugyanarra kényszerítette. 15-20 perc múlva felfedezték a nő holttestét Bag külterületén. A rendőrség elmondása szerint a meggyilkolt nő dulakodni kezdett a férfivel, miután megtudta, hogy el akarja venni a kocsiját, úgy gondolják, ez fajulhatott gyilkosságba.

Két óra múlva kapták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól az értesítést, hogy Emődnél megtalálták az "elrabolt gépjárművet, árokba csúszva, az első üléseken vérszennyeződéssel" – mondta a főkapitány. Egy lakos látta a kocsit, amint távozott a gyilkosság helyszínéről. A rendőrség közben Pest, Heves és Borsod megyékben is ellenőrzőpontokat állított fel. Ráadásul a hatóságok bejelentést kaptak a 3-ason haladó autósoktól, hogy valaki veszélyesen közlekedik a főúton.

A rendőrség ekkor vagyon elleni bűncselekménynek tekintette a két autórablást és a gyilkosságot. S. Márk 18 éves szakáldi lakos a hatvani autót már árusította (ismerősei segítségével), így őt a rendőrség ez alapján őrizetbe vette a miskolci Avas-lakótelepen (az erről készült rendőrségi videót itt nézheti meg). Ő a három bűncselekményt bevallotta. A rendőrség megalapozottan gyanúsítja a férfit a cselekményekkel.

A szakiskolába járó, felnőttképzésen részt vevő, nyugodt családi körülmények közül jövő elkövető és az áldozat között semmilyen kapcsolat nem volt. A késeket mindig útközben szerezte be az elkövető. A férfi elfogásában nagy segítségére volt a rendőrségnek a gödöllői térfigyelőkamera-rendszer is.

Kérdésre válaszolva a kapitány elmondta, a gödöllői kapitányság bűnügyi osztályvezetőjét szolgálati kötelezettségszegés miatt mentette fel a megyei főkapitány (indokolás nélkül) és feljelentést tett ellene a Katonai Ügyészségen. Ennek oka vélhetően az volt, hogy az első sikertelen gödöllői autórablás után nem vették jegyzőkönyvbe az áldozat bejelentését.

2012. szeptember 24-én holtan találtak egy nőt Domonyvölgy külterületén. Az adatgyűjtés során kiderült, a nő a Szent István Egyetem adminisztratív dolgozója volt, aki épp a campusról hajtott ki autójával, amikor támadója egy kereszteződésnél bepattant az autójába. A nőt arra kényszerítette, hogy hajtson ki a városból, majd egy mezőre irányította. Itt megölte áldozatát, autójával pedig vélhetően kelet felé menekült. A kocsit Emődnél találták meg, miközben az egyetem körül és Gyöngyösön fokozott ellenőrzést tartottak a Heves megyei rendőrök.

A férfit csütörtök este fogták el, a HírTV szerint Pest megyében. Meg nem erősített hírek szerint egy korábbi budapesti emberölésért is ő lehet a felelős, ezt azonban a rendőrkapitány cáfolta.

A boon.hu értesülései szerint a szakáldiak megdöbbentek, azt mondták a portálnak, hogy biztos félreértés történt, mert a fiút nagyon rendesnek és tisztelettudónak ismerik, S. Márk mindig mindenkinek köszönt, az idősekkel is udvarias volt. A családot is dícsérték, az apja rendőr volt, az édesanyja korábban az önkormányzatnál dolgozott. A szomszédok elmondták, hogy S. Márk tavaly leérettségizett, megszerezte a jogosítványát motorra, aztán autóra.