Letartóztattak egy 46 éves férfit, aki kapcsolatba hozható az 5 éves April Jones eltűnésével. Reg Bevan rendőrfelügyelő, a walesi rendőrség tisztje szerint a letartóztatott Mark Bridger ismeri az eltűnt kislány családját, és felmerült a gyanú, hogy köze lehetett a kislány eltűnéséhez.

"Machynlleth külterületén vettük őrizetbe Bridgert, és abban bízunk, segítséget tud nyújtani ahhoz, hogy megtaláljuk Aprilt. Továbbra is megvizsgálunk minden nyomot, és egészen addig folytatjuk a kutatást amíg meg nem találjuk a kislányt" – nyilatkozta Bevan a Huffington Postnak.

Egy 2000 fős kis faluból tűnt el hétfőn este hét körül az ötéves April Jones, akinek a feltételezett elrablása az egész környéket és a fél internetet megmozgatta. Jones otthonához közel, a machynllethi játszótéren játszott néhány kisgyerekkel, amikor eltűnt. Azóta a Facebookon alakult csoporthoz több mint 123000 ember csatlakozott, és a Twitteren is keresik a kislányt.

A bejegyzések szerint a kislány barátnője könyörgött Aprilnak, hogy ne szálljon be abba a világos színű furgonba, ami elhajtott a kislánnyal – állítja Vicky Fenner, a lány anyukája.

A rendőrség nagy erőkkel keresi Jonest, minden autóst igazoltatnak.