Az Esztergomi Rendőrkapitányság rendőrei 2012. október 19-én elfogták azt a 21 éves fiatalembert, aki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának gyanúja szerint 2012. október 17-én Táton megölte édesanyját és nagymamáját – írja a police.hu.

A Velvetet egy neve elhallgatását kérő forrás úgy tájékoztatta: M. Roland reggel fél nyolckor, Esztergomban, a Budapestre induló busznál várakozott, a végállomáson. Nem szállt fel, amikor a járat éppen indult volna, majd hirtelen rendőrautók álltak meg a busz előtt:  járőrkocsik és két civil autó.

Rendőrök kipattantak a kocsiból és körbevették a két nagy táskával ott ácsorgó fiatal férfit, akit egyébként nem ismertek fel a körülötte állók. Levették a kabátját és a sapkáját, a motorháztetőre kellett támaszkodnia, és megmotozták, illetve a kabátját is átkutatták. A civil nyomozók a fegyverüket is elővették. „A srác nyugodt volt, egyáltalán nem lepődött meg, nem ellenkezett. Beültették a kocsiba és elvitték."

Update: a rendőrség tájékoztatása szerint a férfit Berkes Péter őrmester, az Esztergomi Rendőrkapitányság éppen szabadidős őrmestere fogta el, szolgálatból hazafelé tartva. Odalépett hozzá és megkérte, hogy menjen vele a többi várakozótól távolabb. Bemutatkozott és közölte vele, hogy az Esztergomi Rendőrkapitányság járőre, majd parancsnokának is jelezte a történteket és közölte, hogy további intézkedések megtétele céljából szolgálatba helyezi magát.

A gyilkossággal gyanúsított fiatalember felszólítására átadta iratait, az őrmester pedig segítséget kért az Esztergomi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő állományától. A fiatalembert az esztergomi rendőrök átadták a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának. A gyanúsított kihallgatása még tart.